Stiri de ultima ora

Firmele sunt obligate să declare beneficiarii reali: ce trebuie să facă administratorii. Legea a intrat în vigoare

Firmele sunt obligate să declare beneficiarii reali: ce trebuie să facă administratorii. Legea a intrat în vigoare
Local
Noi reglementări legate de prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, au intrat în vigoare vineeri, 30 aprilie. O serie de firme care erau exceptate de la obligația declarării beneficiarului real al activității trebuie din nou să depună această declarație la Registrul Comerțului.

Legea 101/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2020 privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, a intrat în vigoare la sfârșitul lunii aprilie.

Principala modificare este că și persoanele juridice (firmele) cu asociați doar persoane fizice, care erau exceptate până în prezent, trebuie să declare beneficiarul real al activității economice la Registrul Comerțului – spun avocații de la ONV LAW, potrivit StartupCafe.ro .

Și Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) a anunțat intrarea în vigoare a acestor prevederi legale:

Începând cu data de 30 aprilie 2021, ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 101/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă  nr. 111/2020 :
alba24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus