Stiri de ultima ora

Artere de acces blocate în Piața Ovidiu, la „Festivalul Scoicilor“

Artere de acces blocate în Piața Ovidiu, la „Festivalul Scoicilor“
Local
Pentru copiii din centrele de plasament, programul „Copii cu viitor” este ca o mană cerească, acesta fiind o iniţiativă a Asociaţiei „Club de Bine”, urmând a fi dezvoltată în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa. Precizăm că programul „Copii cu viitor” este derulat, în principal, în beneficiul copiilor şi tinerilor care beneficiază de o măsură de protecţie. 

Pe parcurs, programul se doreşte a ajunge şi la alte categorii de beneficiari, în special copii şi tineri din familii cu posibilităţi materiale modeste sau care provin din sistemul de protecţie, cu scopul de a evita abandonul, de a sprijini familiile, de a facilita integrarea socială. Programul poate fi extins pentru a atinge cât mai multe categorii sociale, dar accentul va fi pe sprijinirea educaţiei şi a integrării sociale a copiilor.

Pentru început, cele mai multe acţiuni îi vor viza pe beneficiarii din centrele de plasament „Antonio”, „Delfinul”, „Micul Rotterdam” şi „Ovidiu”, precum şi din Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgenţă. 

În acest sens, în perioada următoare vor fi realizate o serie de activităţi şi pentru copii cu dizabilităţi din centrele speciale din judeţ, administrate de DGASPC Constanţa. 

„Vom folosi experienţa din proiectul «Mână cu Mână» şi, cu o organizare superioară şi cu mai mulţi voluntari şi parteneri implicaţi, vom face totul posibil pentru a ajunge la cât mai mulţi copii, pentru a le oferi acestora cât mai multe beneficii. Ne concentrăm pe activităţi educative şi sociale, cursuri de limbi străine, sportive şi de tip hobby, excursii, tabere, activităţi pentru timp liber, programe complexe. Ne dorim evoluţia acestor copii pe toate planurile, astfel căutăm să îi sprijinim ca o mare familie, oferindu-le încredere, pentru a putea trece peste toate piedicile pe care, în mod nefericit, le-a oferit viaţa”, a declarat preşedintele Asociaţiei „Club de Bine” şi coordonatorul programului „Copii cu viitor”, Răzvan Iancu.

El a adăugat că pentru a-şi atinge obiectivele, programul „Copii cu viitor” va derula acţiuni şi evenimente caritabile şi va stimula implicarea societăţii în mod activ, inclusiv prin voluntariat. Drept urmare, oricine doreşte are, acum, posibilitatea să ofere timp, bani şi alte resurse pentru ca aceşti copii vulnerabili să simtă mai puţin lipsa familiei în jurul lor. 

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa s-a implicat deschis în acest program, fiind partener în dezvoltarea proiectului „Copii cu viitor”, fără a aloca în mod direct resurse financiare, ci stimulând propriul sistem să funcţioneze mai performant şi să realizeze o mai puternică legătură cu comunitatea locală - voluntari, donatori, sponsori, organizaţii. 

„Cu o mână de ajutor fermă din partea comunităţii, suntem mai optimişti decât oricând în demersul nostru de a oferi cât mai multe beneficii copiilor şi tinerilor din centrele rezidenţiale ale DGASPC Constanţa. Pe lângă resursele guvernamentale, copiii din centrele de plasament au nevoie de resurse non-guvernamentale şi aici mă refer la idei inovatoare, acţiuni concrete, voluntari, persoane şi companii care se implică pentru a oferi cât mai multe beneficii. Împreună, putem să fim mai eficienţi, modernizăm activităţile copiilor din centrele de plasament în spiritul vremurilor actuale, creştem performanţa resurselor existente, inovăm mecanismele interne şi le oferim copiilor şi tinerilor mai multe şanse de a reuşi în viaţă”, a declarat, la rândul său, directorul DGASPC Constanţa, Petre Dinică.
cugetliber.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus