Stiri de ultima ora

Vaccinul antigripal, riscant pentru cei infectați cu coronavirus? Declarația medicului Adrian Marinescu -

Vaccinul antigripal, riscant pentru cei infectați cu coronavirus? Declarația medicului Adrian Marinescu -
LifeStyle
Vaccinul antigripal este una dintre primele recomandări ale medicilor în această perioadă, în care specialiștii se tem că oamenii s-ar putea infecta atât cu virusul gripal, cât și cu coronavirus, lucru care i-ar putea pune în pericol, și ar putea pune presiuni încă și mai mari pe sistemul de sănătate, aflat de multe luni la limita funcționării. Însă e riscant acest vaccin pentru cei care au deja Covid-19?

Medicul infecționist Adrian Marinescu a vorbit despre acest subiect, dat fiind că a început deja campania de vaccinare antigripală, iar vaccinul antigripal este acum administrat deja persoanelor care fac parte din categorii la risc, precum vârstnicii, oamenii care suferă de boli cronice și copiilor.

Acesta subliniază că, și când vorbim despre vaccinul antigripal, sunt valabile aceleași reguli ca pentru orice altă vaccinare: „fie că ai făcut sau nu boala Covid, ca la oricare vaccinare , și la cea antigripală trebuie respectate recomandările medicului de familie”.

Conform Institutului Național de Sănătate publică, în sezonul trecut 73 de persoane au decedat în urma contractării virusului gripal. Pe lângă vaccinul antigripal, medicii din toată lumea insistă la respectarea regulilor de protecție, care ar putea să ne protejeze atât de gripă, cât și de noul coronavirus. Rămân esențiale astfel spălarea mâinilor cu apă și săpun, purtarea măștii de protecție și evitarea locurilor aglomerate sau practicarea distanțării.
elle.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus