Stiri de ultima ora

Se redeschid creșele din București. Situația centralizată a sectoarelor

Se redeschid creșele din București. Situația centralizată a sectoarelor
LifeStyle
În Bucureşti, luni se redeschid creşele, cu măsuri speciale având în vedere pandemia de coronavirus.

Sectorul 1

Toate cele cinci creşe aflate în administrarea Consiliului Local Sector 1 se redeschid de luni, însă numărul de locuri a scăzut la 512 ca urmare a măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

Este vorba despre Centrul Româno-Danez pentru Educaţie Integrată, Complexul Social de Servicii Vrancei, Complexul Social de Servicii Sfântul Nicolae, Complexul Social de Servicii Sfântul Andrei şi Complexul de Servicii Sociale Jiului.

Pentru respectarea Ordinului privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, after-school-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, Primăria Sectorului 1 a anunţat că poate pune la dispoziţia părinţilor doar 80% din totalul locurilor la creşă, adică 512 locuri dintr-un total de 640 în cele cinci creşe pe care le administrează.

Sectorul 2

Creşele Sinaia, Teiul Doamnei, Ciobănaşului şi Unitatea de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 23 din Sectorul 2 se redeschid de luni şi vor funcţiona şi ele la capacitate redusă.

Creşa Ciobănaşului va avea o capacitate diminuată de 80 de locuri faţă de 175, Creşa Sinaia – 38 de locuri faţă de 80, Creşa Teiul Doamnei – 38 de locuri faţă de 80, Unitatea de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 23 – 15 locuri faţă de 30.

Activitatea Unităţii de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 137 va rămâne în continuare suspendată, deoarece nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute în Ordinul MS privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, after-school-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, iar părinţii vor fi orientaţi către Creşa Teiul Doamnei şi Creşa Sinaia.

Sectorul 3

Creşele din Sectorul 3 se redeschid începând de luni pentru copiii reînscrişi în următorul an şcolar, ai căror părinţi nu au alternative, au un serviciu stabil şi a căror prezenţă la locul de muncă este necesară zilnic.

Programul de funcţionare a creşelor va fi zilnic, de luni până vineri, între orele 7,00 şi 17,00.

Accesul copiilor în creşă se va face eşalonat, la orele 7,00, 7,30, 8,00, acestea fiind stabilite în prealabil între părinţi şi conducerea creşelor.

 Sectorul 4

Şi creşele, grădiniţele şi after-school-urile din Sectorul 4 se redeschid de luni, în funcţie de numărul de solicitări primite din partea părinţilor.

Primarul de sector, Daniel Băluţă, declara recent că pot fi primiţi doar jumătate dintre cei 1.000 de copii care sunt în prezent înscrişi.
www.bebelu.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus