Stiri de ultima ora

Prințul Philip a murit! Soțul Reginei Elisabeta avea 99 de ani

Prințul Philip a murit! Soțul Reginei Elisabeta avea 99 de ani
LifeStyle
Regina plânge pierderea ducelui de Edinburgh, prințul Philip, care a murit la vârsta de 99 de ani la Castelul Windsor, cu două luni înainte de împlinirea a 100 de ani.

Prințul Philip a murit la castelul Windsor la vârsta de 99 de ani, la doar câteva săptămâni după ce a fost externat dintr-un spital londonez și s-a reunit cu regina.

Ducele de Edinburgh, care fusese tratat recent pentru o afecțiune cardiacă preexistentă și o infecție, a murit vineri dimineață, cu doar două luni înainte de împlinirea a 100 de ani.

„Cu o profundă tristețe, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Filip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat în această dimineață la Castelul Windsor. Vor fi făcute alte anunțuri în timp util. Oameni din întreaga lume țin doliu alături de Familia Regală”, a fost o primă declarație transmisă de la Palatul Buckingham.

Philip a părăsit Spitalul King Edward al VII-lea din Marylebone, centrul Londrei, într-un scaun cu rotile, pe 16 martie, după cea mai lungă internare a sa și s-a întors la Castelul Windsor, unde el și Regina, de 94 de ani, au stat împreună în timpul pandemiei de coronavirus.

La acea vreme, cel mai îndelungat consort al națiunii s-a spus că era într-o stare bună și sănătatea sa se îmbunătățea, iar când a fost externat a făcut semn cu mâna când a ajuns acasă.

Miniștrii guvernamentali și alți politicieni înalți au oferit omagii ducelui pe rețelele de socializare.

Ministrul Johnny Mercer a scris pe Twitter: „Știri tragice. Un adevărat patriot.”

Și ministrul Nadhim Zahawi a postat: „Aceasta este o zi tristă și tristă pentru noi toți. Să se odihnească în pace. RIP Marele Prinț”.

Ducele de Edinburgh a fost descris odată de regină drept „puterea și sprijinul” ei și a fost o prezență constantă alături de ea de mai bine de 70 de ani.VEZI GALERIA FOTO

(1 / 6)

The post Prințul Philip a murit! Soțul Reginei Elisabeta avea 99 de ani appeared first on Avantaje.ro - De 20 de ani pretuieste femei ca tine.

unica.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus