Stiri de ultima ora

Premieră în Europa de Est. Concert rock în penitenciar

Premieră în Europa de Est. Concert rock în penitenciar
LifeStyle
Concert rock în faţa deţinuţilor. S-a întâmplat aseară, în premieră pentru Europa de sud-est, la penitenciarul Timişoara. 200 de persoane private de libertate, care s-au comportat bine în detenţie, au uitat pentru două ore că lumea lor se desfăşoară în spatele gratiilor.

Concertul a avut loc în curtea penitenciarului. La eveniment au putut participa şi membrii familiei deţinuţilor selectaţi drept public. Printre ei se numără şi Sebastian. El a fost acuzat de infracţiuni economice în urmă cu doi ani. Mai are de ispăşit încă şase luni din pedeapsă. Muzica l-a făcut aseară să se simtă deja liber mai ales că a revăzut-o şi pe cea care îl aşteaptă acasă după eliberare. Experienţa unui concert în spatele gratiilor a fost nouă şi pentru muzicieni. Chitarele şi tobele au răsunat aseară printre gardieni şi sisteme de supraveghere.

Ilie Stepan, muzician: „Este primul concert susţinut de o trupă de rock dintr-un penitenciar din toată Europa de Est deci este o premieră”.

Ioan Băla, directorul penitenciarului Timişoara: „Încercăm permanent să venim cu lucruri noi pentru a le menţine atenţia trează, pentru a le oferi modele autentice de maturizare, de evoluţie”.

Pentru că evenimentul a avut succes, conducerea penitenciarului se gândeşte deja să organizeze şi alte concerte.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus