Stiri de ultima ora

Povești din București, în Benzi Desenate

Povești din București, în Benzi Desenate
LifeStyle
Organizat de Muzeul Municipiului București și aflat la a patra ediție, Salonul BD - “Poveşti din Bucureşti în Benzi Desenate” are vernisajul miercuri, 7 iunie 2017, ora 19.00, la Casa Filipescu-Cesianu.

Conceptul acestui salon aparţine istoricului dr. Adrian Majuru şi autorului de benzi desenate Mihai I. Grăjdeanu, având ca invitaţi și anul acesta autori consacrați, dar și debutanți ai BD-ului românesc. 

În premieră, elevi de la American International School of Bucharest, Cole­giul Național Bilingv „George Coșbuc” și Liceul Teoretic „Ştefan Odobleja” din București, îndrumați de profesorii de desen, au participat la concursul “Povești din București în Benzi Desenate”. Cele mai bune lucrări se regăsesc în expoziție, ele rămânând ulterior în colecția Muzeului Municipiului București. 

Misterioasele povești ale Bucureștiului de ieri și de azi, prezentate într-o altă manieră, cea a benzilor desenate, ne invită să redescoperim frumusețea orașului în care trăim sau pe care îl vizităm.

Desfășurat în fiecare vară la Muzeul Municipiului București, salonul are ca scop principal promovarea autorilor BD din România, în condițiile în care identitatea Benzii Desenate românești riscă să se piardă din cauza unui puternic curent de comercializare a Benzii Desenate internaționale.

Salonul, ce poate fi vizitat până pe 31 august,  include și prezentări de carte, precum și o Şcoală de Vară.  
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus