Stiri de ultima ora

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 18 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 18 iulie. Află cine s-a născut pe aceeași dată cu tine!
LifeStyle
Personalitățile născute în Zodia Racului pe 18 iulie numără nu mai puțin de patru laureați ai premiului Nobel. Dar și pe unul dintre cei mai fascinanți actori români. Află care sunt personalitățile născute pe aceeași dată cu tine!

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 18 iulie FLORIN PIERSIC JR.

Florin Piersic Jr., actor, regizor, scenarist și scriitor, s-a născut pe 18 iulie 1968. Este fiul actorilor Florin Piersic și Tatiana Iekel. Cariera lui a început cu rolul din „Marele singuratic” (1977). În acest film a jucat alături de mari actori precum Toma Caragiu, Ion Caramitru, Gheorghe Dinică, George Motoi, Mircea Șeptilici.

A jucat în 40 de filme, din care a regizat 7. În prezent, are 9 roluri în teatru, la Nottara, Metropolis, Godot, Green Hours, Act. Spectacolul cel mai reprezenativ și cu cel mai mare răsunet este „Freak Show”. Este un sepctacol pe care l-a scris, la regizat și în care interpretează singur 13 roluri diferite.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 18 iulie NELSON MANDELA

În anul 1993, Nelson Mandela și Frederik de Klerk au fost recompensați cu Premiul Nobel pentru Pace, pentru reconcilierea lor istorică.

Nelson Mandela, luptător anti-apartheid și, ulterior, președinte al Africii de Sud, s-a născut pe 18 iulie 1918. Familia lui Mandela era de origine nobilă. Înainte de dominația britanică, teritoriul locuit de populația Thembu era un regat în sine. Nelson Mandela este un descendent al regilor acelui ținut.

A studiat Dreptul și a fost avocat în capitala țării, Johannersburg. La începutul anilor ‘40, a intrat în lupta împotriva colonialismului britanic. Totdată, lupta lui și a organizației din care făce parte esra una împotriva segregației rasiale. Populația majoritară de culoare nu avea nici un fel de depturi politice. Negrii nu puteau vota și nu puteau fi aleși. Nu puteau face parte nici din administrație.

Discriminarea era similară cu cea din Statele Unite ale Americii. Oamenii de culoare nu aveau voie în lcoalurile albilor, nu aveau voie pe locurile albilor în autobuze. Erau separați în cinematografe, în școli și în toate locurile publice. Nu aveau acces la aceleași joburi și, oricum, erau plătiți mult mai puțin.

Împotriva acestor lucruri a luptat Nelson Mandela. În 1961, Africa de Sud și-a căpătat independența și a devenit republică. Apartheidul a rămas, însă, în vigoare. Pentru lupta lui, în 1962, Mandela a fost arestat și condamnat la închisoare pe viață. A rămas închis până în 1990. La presiunea internațională, președintele Frederik de Klerk a semnat actul de eliberare. Dar președintele de Klerk nu s-a oprit aici. E a organizat un referendum numai pentru albi, pentru menținerea sau desființarea apartheidului. O majoritare covârșitoare a fost pentru desființare. Și s-a desființat.

În 1994, s-au organizat alegeri generale pentru desemnarea Adunării Naționale. Alegerile au fost libere, cu o largă participare a populației africane. Pe 10 mai 1994, Adunarea și-a ales președintele, pe Nelson Mandela. El a devenit primul negru șef al executivului.

În anul 1993, Nelson Mandela și Frederik de Klerk au fost recompensați cu Premiul Nobel pentru Pace, pentru reconcilierea lor istorică.

Personalitățile născute în Zodia Racului pe 18 iulie Doi oameni de film, un compozitor și alți trei laureați ai Premiului Nobel

18 iulie 1967 – actorul american Vin Diesel și fratele său geamăn, geamăn, Paul Vincent specialist în sunet de film. Mama lor, Delora Sherleen (Sinclair), este astrolog și psiholog. Originile sale sunt engleză, irlandeză, scoțiană și germană. Tatăl adoptiv, Irving H. Vincent, este un instructor de teatru afro-american.

18 iulie 1989 – Sebastian Androne-Nikanishi, compozitor român. S-a născut la Azuga. Este laureat al tuturor concursurilor internaționale la care a participat. În anul 2013, a câștigat la secțiunea Compoziție – Muzică Simfonică a Concursului Internațional „George Enescu”. Numele Sebastian i-a fost dat în onoarea compozitorului Johann Sebastian Bach. La căsătorie, a adăugat la numele său, Androne, și numele soției, Nikanishi.

Hendrik Antoon Lorentz, fizician olandez, distins în 1902 cu Premiul Nobel pentru Fizică, s-a născut pe 18 iulie 1853.

Roald Hoffmann, chemist polonez-american, supraviețuitor al Holocaustului, s-a născut pe 18 iulie 1937, în Polonia. A primit în 1981 Premiul Nobel pentru Chimie.

Hartmut Michel, biochemist german, s-a născut pe 18 iulie 1948. În 1988, i s-a decernat Premiul Nobel pentru chimie.
unica.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus