Stiri de ultima ora

O casa traditionala de vis, cu tencuiala roz si aer romantic

O casa traditionala de vis, cu tencuiala roz si aer romantic
LifeStyle
Aceasta casuta traditionala britanica este exact ce ai astepta sa vezi pe campurile verzi si prin gradinile romantice ale englezilor, insa are ceva deosebit care face sa iasa in evidenta: o tencuiala roz trandafiriu care se potriveste manusa cu vegetatia din curtea de inspiratie romantica.

Casa cu acoperis din paie se afla intr-un sat pitoresc din Essex/ Suffolk si este clasata ca monument istoric, avand o arhitectura reprezentativa pentru mediul rural al secolului XVII. Constructia dateaza din 1603, functiunea sa initiala fiind aceea de vopsitorie, probabil pentru piei si tesaturi. Cand a devenit obsoleta pentru economia zonei, casa a devenit oficiu postal pentru localitatea Sturmer, transformandu-se apoi in magazin satesc.

De la vopsitorie, oficiu postal si magazin la locuinta de astazi

Din 1960, casa a fost transformata intr-o locuinta incapatoare cu trei dormitoare si doua bai. In secolul XVIII i s-a adaugat un hambar care este utilizat in prezent ca locuinta pentru oaspeti sau camera de familie.

Toate modificarile care i s-au adus in timp au fost respectuoase cu monumentul, pastrandu-se elementele casutei arhetipale: barne din lemn expuse in zona bucatariei si a camerei de zi, un cuptor mare din caramida construit intr-o nisa dedicata in bucatarie,  inaltime mica, tamplarie din lemn, acoperis bogat din paie. In plus, are dotari specifice unor perioade trecute care nu-si pierd din utilitate nici in prezent: casa are propria fantana si un cuptor pentru paine.

Amenajarea interiorului este potrivita pentru o locuire moderna, insa se mentine modesta, imbinand elemente traditionale (cufere, dulapuri incastrate de lemn, covoare) cu piese mai noi, dar nepretentioase, de inspiratie romantica sau clasica.

Romantismul englezesc la el acasa

Exteriorul casei este un alt mare atu al acestei locuinte. Gradina este englezeasca prin definitie, amenajata cu vegetatie abundenta, dar atent ingrijita - in general plante de dimensiuni medii (tufisuri) cu flori diverse care fac tranzitia intre gazonul tuns si arborii bogati. Ca in orice spatiu verde de inspiratie romantica, nu lipseste aleea bordata cu flori si arcada finuta din metal decorata cu trandafiri – de aceasta data in aceeasi nuanta de roz cu cea a peretilor casei. Terasa pavata si amenajata cu mobilier din ratan este perfecta pentru mesele lungi in familie din anotimpurile mai calde.

Aceasta locuinta idilica este de vanzare pe piata britanica cu putin sub 700.000 de dolari si speram ca noii proprietari sa-i pastreze tot farmecul incontestabil si sa duca acolo un trai linistit, romantic.
www.casamea.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus