Stiri de ultima ora

Nu mai amâna: mergi și măsoară-ți tensiunea! Într-un an, pierdem 30.000 de români…

Nu mai amâna: mergi și măsoară-ți tensiunea! Într-un an, pierdem 30.000 de români…
LifeStyle


Răspunde sincer: când ți-ai măsurat ultima dată tensiunea arterială? Dar pe cineva drag ție ai îndemnat să facă acest lucru? Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în România, fiind responsabile de aproximativ 58% din totalul deceselor. Nu mai amâna: mergi și măsoară-ți tensiunea! 

Numai hipertensiunea arterială a generat în anul 2017 circa 30.000 de decese. Iar o bună parte din ele puteau fi evitate sau amânate… Abordarea sistematică, integrată, a factorilor de risc pentru bolile cardiovasculare, programele susținute de depistare a pacienților cu hipertensiune arterială, monitorizarea atentă și, nu în ultimul rând, măsurile serioase pentru creșterea aderenței la tratament pot permite salvarea de vieți și evitarea multor dizabilități grave.

Prevenția și depistarea precoce a hipertensiunii arteriale este o misiune în sine pentru medicii cardiologi, dar și pentru fiecare persoană care, odată informată, are datoria de a spune mai departe despre importanța măsurării tensiunii arteriale.

Societatea Română de Cardiologie, cu ocazia zilei Mondiale de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale, a lansat un program de informare și conștientizare la nivel național privind hipertensiunea arterială, efectele și riscurile acesteia. Programul este modern și inedit prin aceea că se desfășoară în mediul în care toți ne petrecem – chiar și zilnic – o parte din timp: în cel online. Este o abordare nouă în conștientizarea bolii, bazată în primul rând pe creșterea unei comunități de oameni atenți la sănătatea lor și a celor dragi. Desfășurată în principal pe Facebook,  campania ”Mergi și măsoară-ți tensiunea arterială! #PentruCăAșaSpunEu!” mizează pe legăturile de familie ale tinerilor cu părinții lor, invitându-i pe aceștia să le vorbească despre riscurile hipertensiunii și să-i încurajeze să meargă pentru a și-o măsura. Dacă în copilărie părinții le spuneau copiilor ce să facă, pentru binele lor, acum se întoarce roata: ”Mergi și măsoară-ți tensiunea arterială! #PentruCăAșaSpunEu!”

Foto: Shutterstock

Citește și:

Cum se lasă medicii de fumat

Lidia Fecioru ne spune rețeta unui somn liniștit

Specialiștii au votat: iată care sunt cele mai eficiente exerciții pentru o talie mai subțire

 

 

 

 

 

 

 

The post Nu mai amâna: mergi și măsoară-ți tensiunea! Într-un an, pierdem 30.000 de români… appeared first on Avantaje.ro - De 20 de ani pretuieste femei ca tine.

unica.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus