Stiri de ultima ora

Ninsorile au dublat încasările instructorilor de schi. Aglomerație pe pârtiile din toată țara

Ninsorile au dublat încasările instructorilor de schi. Aglomerație pe pârtiile din toată țara
LifeStyle
A nins mult în ultimele două zile, iar pârtiile din toată ţara s-au umplut în weekend. La Poiana Braşov, instructorii de schi şi-au dublat încasările, mai ales că elevii sunt în vacanţă. Iar în masivul Şureanu, schiori de toate vârstele s-au întrecut în concursurile de la Serbările Zăpezii.

Sebastian are doar șase ani și a venit de la București să ia lecții de snowboard. După o săptămână în care a primit sfaturi de la antrenor, nu mai vrea să se despartă de pârtie.

Sebastian Dumitrescu, cursant schi: „Fac foarte multe lecții la școala și vreau să stau în vacanță. Să mă mai dau o tură și mai stau numai o zi că atât e vacanța.”

Pârtia a fost plină de copii. Cei care nu au îndrăznit să se urce pe snowboard sau schiuri, s-au dat cu sania.

„E greu recunosc. Asta e a doua oară în care eu sunt pe pârtie.”

Numărul turiștilor din Poiana Braşov a crescut de trei ori în ultima săptămână. Instructorii de schi spun că și-au dublat veniturile.

Cristian Hanzu, instructor schi: „Școala noastră de schi a avut cereri pentru ore particulare, tarifele variază undeva de la 60 de lei până la 100 de lei pe oră.”

În Poiana Brașov se schiază în condiții foarte bune și toate instalațiile de transport pe cablu funcționează. Pe pârtia Bradul, stratul de zăpadă măsoară 50 de cm, iar pe Postăvarul 70 de cm.

Sute de pasionaţi ai sporturilor de iarnă s-au întrecut în concursuri de schi şi snowboard, la Serbările Zăpezii de pe domeniul schiabil Şureanu din judeţul Alba.

Concurent: „A fost frumos, doar că pârtia e puţin cam lină...”

La Şureanu, stratul de zăpadă depăşeşte jumătate de metru.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus