Stiri de ultima ora

Mimi, monocicluri, animatori pe picioroange și bătaie cu flori pe Calea Victoriei

Mimi, monocicluri, animatori pe picioroange și bătaie cu flori pe Calea Victoriei
LifeStyle
Calea Victoriei este din nou închisă traficului rutier, sâmbătă si duminică, pentru desfăşurarea evenimenului "La pas pe Calea Victoriei".

"Pe segmentul de la intrarea dinspre Piaţa Victoriei, până la intersecţia cu strada George Enescu, Calea Victoriei va redeveni pietonală, cu un traseu special, presărat cu activităţi celebre de odinioară, care animau faimoasa stradă în perioada în care Bucureştiul purta titulatura de <>. Animatori pe picioroange, portretişti şi caricaturişti, defilarea cu monocicluri, mimi, lustragii, muzicieni stradali, cinematograf în aer liber, ateliere de creaţie, ateliere de caligrafie, teatru pentru copii, expoziţie de fotografie, tradiţionala <>, alături de produse şi preparate culinare diverse, sunt doar câteva dintre atracţiile pe care bucureşteni le vor putea descoperi în cele două zile de sărbătoare din Capitală", transmite Primăriei Capitalei.

În cele două zile de festival vor putea fi vizitate trei dintre muzeele importante aflate pe Calea Victoriei, care au şi programul prelungit. Astfel, Muzeul Municipiului Bucureşti va fi deschis ore orele 10:00 şi 21:00, Muzeul Naţional George Enescu, în intervalul 10:00 – 20:00, iar Muzeul Naţional de Artă al României, în intervalul 09:00 – 21:00, potrivit Mediafax.

"Unul dintre obiceiurile îndrăgite din perioada interbelică este reprezentat de renumit 'Bătaie cu flori', ce datează încă din anul 1890, care va fi reconstituită şi anul acesta, pe 2 septembrie, de la ora 18:00, pe Calea Victoriei, moment la care cei prezenţi sunt invitaţi să participe pentru a duce mai departe frumoasa tradiţie", mai informează Primăria.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus