Stiri de ultima ora

Leipzig, orașul cu cea mai veche grădină botanică din Germania

Leipzig, orașul cu cea mai veche grădină botanică din Germania
LifeStyle
Mergem acum la Leipzig, în Germania, un oraş celebru datorită compozitorului Johann Sebastian Bach, dar şi pentru Bătălia Naţiunilor, pierdută de Napoleon în 1813. Bucureştenii care ajung aici se gândesc imediat la cunoscuta stradă Lipscani, al cărei nume a fost dat chiar de negustorii din Leipzig care au ajuns aici.

Oraşul Leipzig are o istorie de aproape o mie de ani, fiind atestat pentru prima dată în cronica unui călugăr german din anul 1015. Dar întemeitorii săi ar fi fost slavii, în secolul al VII-lea, mai ales că numele de Leipzig derivă din cuvântul slav Lipsk, care s-ar traduce prin locul unde sunt tei.

A fost un oraş al comerţului dar şi unul al educaţiei. Prima universitate de aici a apărut în 1409.

În 1813, Leipzig a fost scena celebrei bătălii a naţiunilor, în care armata lui Napoleon Bonaparte a fost învinsă de coaliţia formată de Rusia, Austria şi Prusia. Acum, în locul unde s-a dat această bătălie se ridică unul dintre cele mai mari monumente din Europa, care este deschis pentru vizitatori.

Este un oraş al comerţul, dar şi al muzicii. Nu ocoliţi Biserica Sfântul Toma, unde a lucrat ca dascal şi a cântat la orgă celebrul compozitor Johann Sebastian Bach

În faţa bisericii se află statuia unui alt mare compozitor german, Felix Mendelson. Dealtfel, acesta a înfiinţat Conservatorul din Leipzig. Una dintre cele mai frumoase clădiri este cea a Vechii Primării, construită în 1556. Acum aici se află un muzeu al oraşului.

Puteţi savura celebra bere germană într-un loc deosebit, plin de istorie - Crama lui Auerbach. În restaurantul vechi de aproape 500 de ani obişnuia să mănânce Goethe, iar una din scenele piesei Faust se desfăşoară aici.

Grădina botanică din Leipzig, cea mai veche din Germania, atrage o mulţime de turişti. La fel de populară este şi Grădina zoologică din oraş.

În Leipzig se ajunge rapid cu avionul. Între Bucureşti şi Leipzig există o cursă aeriană directă, iar un bilet pentru o persoană costă 190 de euro. Vă puteţi caza în unul din cele aproape 400 de hoteluri şi de pensiuni. Preţurile pornesc de la 46 de euro pentru o cameră dublă la un hotel de două stele şi ajung la 124 de euro pe noapte într-un hotel de cinci stele.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus