Stiri de ultima ora

Joaca de-a copilăria din fața blocului

Joaca de-a copilăria din fața blocului
LifeStyle
„V-ați ascunseala”, şotronul, rațele și vânătorii sau leapșa sunt jocurile pe care oamenii mari de azi le rătăcesc printre amintirile copilăriei. Zeci de adulţi s-au strâns într-un parc din București și s-au distrat ca în vremurile în care nu aveau nicio grijă.

Economistul Victor are 43 de ani şi un băiat care nu a apucat să guste din plăcerile copilăriei fără jocuri pe tabletă.

„În copilărie îmi amintesc că veneam la zece seara acasă. Ne jucam foarte mult cu mingea, jucam raţele şi vânătorii, era un joc cu mingea, în care aruncai în sus. Ţară, ţară vrem ostaş, săream coarda”, rememorează Victor.

Ideea unei pauze în public pentru jocurile din copilărie aparţine unui student care îşi doreşte să facă din asta un obicei pentru cât mai mulţi părinţi. Momentul potrivit pare vinerea, după ora 17:00, când cei mai mulţi termină cu problemele de serviciu.

„Adulţii uită cel mai des să se joace. Mi se pare foarte importantă partea de joc şi de joacă, mai ieşim şi în parc şi în natură, nu doar să ieşim în pub-uri sau în alte locuri”, explică Florin Bădiţă, organizatorul evenimentului .

Amintirile trec prin toată gama de emoţii, de la nostalgie la amuzament, şi se termină cu trecerea în revistă a jocurilor la care copiii de acum se uită miraţi.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus