Stiri de ultima ora

Digi24 Cluj. Mariana Pop: Putem să dezvăluim adevărul, fără îndulciri, fără exagerări

Digi24 Cluj. Mariana Pop: Putem să dezvăluim adevărul, fără îndulciri, fără exagerări
LifeStyle
Mariana Pop este un jurnalist cu multă experienţă. A luat parte la multe evenimente în cariera ei bogată şi priveşte lansarea Digi24 Cluj-Napoca ca fiind o experienţă premium în viaţa ei profesională. Începând de luni, 28 octombrie, Mariana Pop le va aduce clujenilor şi tuturor telespectatorilor din regiune informaţiile de care au nevoie pentru a fi la curent cu actualitatea.

De altfel, Mariana Pop prezintă luni, 28 octombrie, de la ora 19.00, primul Jurnal de ştiri al Digi24 Cluj-Napoca, cel cu care începe emisia celei de-a şaptea staţii locale din reţeaua Digi24.

1. De ce Digi24?

Am ales Digi24 pentru că am încredere că această echipă poate să facă diferenţa între cancanurile de spectacol şi jurnalismul onorabil. Oamenii pot să facă diferenţa. Pe de o parte, noi, din spatele camerelor, iar pe de altă parte, telespectatorii noştri, care ne privesc. Am încredere că Digi24 e locul unde ne putem regăsi noi toţi, cei care consumăm ştiri, informaţii şi dezbateri despre problemele importante, despre evenimentele demne de a fi prezentate la televizor şi care ne sunt de folos. Eu, personal, am renunţat la “infotainment-ul” care caracterizează piaţa media de acum pentru că ştiu că noi putem mai mult şi mai bine de atât. Putem să dezvăluim adevărul, aşa cum e el, fără îndulciri şi fără exagerări. Am ales Digi24 pentru că vreau să prezint ştiri corecte şi obiective, nu poveşti care şochează, nu scandaluri, ci ştiri despre viată, aşa cum este ea, cu bune şi cu rele, respectând intimitatea familiei, a persoanei, demonstrând că se poate face presa şi cu respect şi într-un mod civilizat.

2. Cum a fost toată perioada asta de pregătire?

În aceste câteva luni ne-am închegat ca echipă. Nu e suficient ca fiecare să fie bun pe ceea ce face, e necesar să fim buni ca echipă. Iar pentru acest lucru e nevoie de timp, în care să ne cunoaştem ca şi colegi, dar şi ca oameni.

3. Ce va aduce nou la Cluj staţia locală Digi24?

Digi24 Cluj-Napoca aduce în televiziune jurnalismul onorabil. Vom prezenta fapte, consecinţe şi, evident, soluţii. Aşa cum ar trebui să se întample într-o societate civilizată: să prezentăm evenimentele obiectiv.

4. A existat un moment în care ţi-ai dorit să faci altceva şi nu televiziune?

Când am terminat facultatea am crezut că e timpul să lucrez în domeniul în care am absolvit. Apoi a fost un moment în viaţa mea… un moment care a schimbat cursul lucrurilor. Am constatat că telespectatorii consumă ce le oferi. Şi da, crimele, nenorocirile, fac audienţă. Însă ştirile sunt de fapt evenimentele importante şi demne, prezentate şi dezbătute obiectiv, care dezvăluie adevarul. Asta face Digi24. Cred că, în final, noi vom face diferenţa. Aş vrea ca, după ani de muncă, să fim mai mulţi "noi", cei pe care ne interesează mai mult ce se întâmplă în curtea noastră, decât cei pe care îi interesează nenorocirile din curtea vecinului.

5.Prezinţi primul jurnal al Digi24 Cluj-Napoca, ai emoţii?

Categoric, am emoţii. Dar aceleaşi emoţii ştiu ca le au şi colegii mei. Tot ceea ce vor vedea telespectatorii este munca tuturor colegilor mei: a reporterilor, a operatorilor, a editorilor de imagine, a tehnicienilor, a producătorilor şi a realizatorilor de emisiuni. Fiecare a avut bucăţica lui, pe care şi-a pus semnătura. Prezentarea în direct a jurnalului de lansare, luni, 28 octombrie, la ora 19.00, va fi pentru mine asemeni unei transmisiuni în direct: ca un zbor până la cer şi înapoi, încărcat cu multă adrenalină.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus