Stiri de ultima ora

De ce să alegi haine de blană pentru sezonul rece?

De ce să alegi haine de blană pentru sezonul rece?
LifeStyle
Sezonul estival a trecut și pe măsură ce vremea se răceste, este timpul să te gândești la haina de iarnă care să se potrivească stilului tău. Designerii de modă au pus deja la punct colecția de toamnă-iarnă pentru ca noi să ne pregătim pentru întâmpinarea frigului. Paltoanele de blană naturală sunt un element important și una din cele mai importante decizii de cumpărare a unei haine perfecte din sezonul rece, fiind cea mai elegantă și călduroasă variantă pe care o puteți alege dacă vreți să aveți o iarnă plină de stil, fără grija frigului. Blana este, în mod natural, făcută să izoleze căldura și, mai mult decât atât, are un aspect mult mai spectaculos decât orice alt material.

Tipuri de haine de blană pentru femei

O haină de blană naturala este mai mult decât o simplă achiziție de sezon, este o investiție pe termen lung în garderoba ta.

Există o gamă largă de tipuri de haine de blană și fiecare are atributele sale. Blănurile cu păr lung, cum ar fi vulpea, cât și cele din blană de nurcă, chinchilla, sunt apreciate pentru factorul lor de căldură. Blana de raton este prețuită pentru accesibiltate și durabilitate. Însă cele mai dorite și luxoase blănuri naturale rămân în continuare nurca, zibelina și chinchilla. 

Blană de nurcă

Când o femeie își cumpără prima haină de blană aproape întotdeauna aceasta este de blană naturală de nurcă. Oficial, acest tip de blană naturală este cel mai vândut din întreaga lume datorită texturii sale ușoare, a strălucirii unice și a duratei de viață incredibil de lungi, putând fi asortate și combinate cu mai multe tipuri de ținute.

Acest tip de blană naturală poate fi purtat atât ziua, cât și seara, fiind ideală pentru că are o textură densă, mătăsoasă și ușoară.

Blană de raton

Dintre toate blănurile naturale, blana de raton este considerată ca fiind cea mai rezistentă la uzură, având o durabilitate de aproximativ 15 ani. De asemenea, este foarte călduroasă și are un preț accesibil, fiind folosită pentru mai multe tipuri de decupaje, pentru gulere, dar și pentru veste de blană și haine somptuoase. Acest tip de blană naturală va fi potrivit daca ești invitată la un eveniment fastuos.

Blană de vulpe

Ideală pentru temperaturile scăzute se va dovedi a fi și o haină sau vestă de blană de vulpe, datorită densității naturale a firului.  Blana de vulpe este excentrică, strălucitoare și plină de magie, oferind originalitate celei care o poartă.

Avantajele hainelor din blană naturală

Se cunoaște deja că blana a fost printre primele materiale utilizate pentru îmbrăcăminte datorită proprietăților sale superioare de izolare a căldurii. 

Hainele de blană naturală au rezistat în timp și există o varietate de motive pentru care femeile iubesc aceste articole vestimentare:

Cum se curăță hainele de blană

Ca orice material 100% natural, hainele din blană sunt călduroase, ne feresc de senzațiile neplăcute ale frigului și sunt deosebit de longevive. Aceste calități sunt valabile însă cu condiția să fie păstrate și întreținute așa cum trebuie. Întreținerea și curățarea hainelor de blană poate fi simplă daca urmăm câteva sfaturi simple. 
elle.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus