Stiri de ultima ora

Culori calde si detalii rafinate intr-un decor minimalist

Culori calde si detalii rafinate intr-un decor minimalist
LifeStyle
Pentru ca un proiect de amenajare sa fie reusit, sunt de ajuns cateva repere, cu conditia sa fie clare si reprezentative pentru personalitatea beneficiarului. De exemplu, arhitectul Victor Grosu, cel care s-a ocupat de proiectul din imagini, a purtat cateva discutii succinte cu proprietarul apartamentului din imagini, finalizand amenajarea fara prezenta si implicarea acestuia.

Cand auzim termenul “minimalist”, ne gandim indeosebi la interioare mai rigide, amenajate sumar si in culori reci. Iata un exemplu de ambient ce se inscrie in acest stil, dar care prin culorile calde si detaliile decorative reuseste sa transmita ideea de camin cald si primitor. Beneficiarul si-a dorit o atmosfera contemporana, dar nu sobra si rece. Pornind de aici, arhitectul Victor Grosu a conceput un plan de amenajare, cu proiect 3D, care sa redea exact ceea ce voia proprietarul. Din lipsa de timp, acesta nu a fost prezent, nici nu s-a implicat direct in lucrari. Altfel spus, Victor a avut mana libera in a-si pune ideile in practica, fara constrangeri si fara munca de convingere. Nu a fost limitat nici de spatiu, apartamentul ocupand o suprafata generoasa, de 90 de metri patrati.

Zona de zi este de tip open space, cele trei functiuni (living, dining, bucatarie) fiind unite prin cromatica. In fiecare s-a optat pentru finisaje in nuante foarte deschise, indeosebi pentru un alb cald (pereti, pardoseala). Pentru a corespunde ideii de interior modern, s-au ales corpuri de mobilier realizate din PAL si MDF alb lucios, cu design simplu. In aceeasi linie actuala se inscrie si canapeaua ce propune o nuanta calda de crem.

Decorul se remarca in special prin culorile calde si formele epurate ale mobilierului si accesoriilor. La fel de surprinzatoare este si atentia acordata detaliilor: nimic in plus, nimic in minus. Pentru a evita obtinerea unui decor monoton, arhitectul a apelat la cateva accente de culoare care se regasesc la unele corpuri de mobilier (cum ar fi scaunele de bucatarie galbene sau masuta de cafea neagra), la accesorii (de pilda, la draperii) si la obiectele decorative. Un plus de prospetime este adus de plantele din zona de dining.

Deoarece lumina joaca un rol esential in crearea atmosferei dorite, acesteia i s-a acordat o importanta majora. In completarea celei naturale, Victor a venit cu surse de lumina locala sau ambientala, care ofera efecte speciale. Nici designul corpurilor de iluminat nu a fost neglijat, fiinde alese modele minimaliste, discrete, dar de efect.

Singura incapere amenajata mai simplist este bucataria, lucru explicabil prin faptul ca posesorul apartamentului nu are ca pasiune gatitul. De altfel, suprafata care i s-a alocat este mai mica si ingusta.

Bucataria a fost dotata cu electrocasnice incorporabile, pentru a pastra nota aerisita a amenajarii. Mobilierul de aici, similar cu cel din zona de zi, este realizat din MDF alb lucios. Tot albe sunt scaunele si masa de dining, care sporesc aerul elegant al decorului.

Avantajul finisajelor si al mobilierului alb consta in faptul ca permit completarea lor cu accesorii si decoratiuni in diverse culori. Astfel, daca proprietarul se va plictisi dupa un timp de unele obiecte, le va putea inlocui rapid cu altele, in cromatica dorita. De asemenea, albul si cremul au meritul de a contribui la crearea unor interioare candide si luminoase. Important este sa nu fie utilizate excesiv ori combinate cu alte culori mai puternice. In acest caz, scopul arhitectului a fost acela de a contura un interior luminos, care sa se remarce prin unitate, echilibru si armonie.

Dormitorul continua paleta cromatica a zonei de zi, apartamentul dobandind un aspect unitar, indiferent de rolul pe care il joaca fiecare spatiu. Elementele definitorii ale zonei de zi isi gasesc aici corespondente. Este cazul finisajelor, al accesoriilor pentru ferestre si al decoratiunilor pentru pereti. Arhitectul a acordat aceeasi atentie si surselor de iluminat, proiectand atat un iluminat general, cat si unul ambiental.

Material realizat cu sprijinul arhitectului Victor Grosu, Grosu Art Studio, tel.: 0757-450.815, +373.79.43.23.47, grosuartstudio@gmail.com, www.grosuartstudio.com,
www.casamea.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus