Stiri de ultima ora

Cui nu-i este recomandat vaccinul Covid-19: „Nu știm care este efectul asupra produsului de concepție”

Cui nu-i este recomandat vaccinul Covid-19: „Nu știm care este efectul asupra produsului de concepție”
LifeStyle
Dr. Ion Ștefan, medic infecționist la Spitalul Militar, a explicat care sunt persoanele care pot prezenta reacții adverse în cazul vaccinării împotriva virusului Covid-19. Categoriile exceptate de la vaccinare sunt cele care au antecedente de alergii severe.

„În afara lor, nu există alte contraindicații. Chiar și pentru cei cu diateze atopice (predispoziție a organismului la boli alergice, inflamatorii), nu există o contraindicație fermă, ei putând să facă acest vaccin. E o controversă legată de cei cu sindroame imuno-depresive, răspunul imunogen pentru aceștia ar putea să fie mai mic, dar nici așa nu e o contraindicație”, a explicat medicul Ion Ștefan.

De asemenea, vaccinul nu este recomandat femeilor însărcinate și proaspetelor mămici care alăptează.

„Obținerea vaccinurilor a fost rapidă. S-au ars niște pași. Nu știm care este efectul asupra produsului de concepție, prin urmare ne abținem de la vaccinarea acestei categorii”, a mai declarat infecționistul pentru Realitatea.

Începând de luni, 4 ianuarie 2021 a început campania de vaccinare anti-COVID-19 în peste 90% din cele 370 de centre destinate vaccinării personalului medical. Potrivit col. dr. Valeriu Gheorghiţă se va ajunge la aproximativ 20.000 de persoane imunizate zilnic. Mai mult de atât, medicul a precizat faptul că la jumătatea lunii ianuarie ar putea începe a doua etapă de vaccinare destinată personalului din căminele rezidenţiale din centrele medico-sociale.

The post Cui nu-i este recomandat vaccinul Covid-19: „Nu știm care este efectul asupra produsului de concepție” appeared first on Avantaje.ro - De 20 de ani pretuieste femei ca tine.

unica.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus