Stiri de ultima ora

Comoara din camera de cămin: peste o mie de costume populare

Comoara din camera de cămin: peste o mie de costume populare
LifeStyle
Un tânăr doctorand în chimie al Universităţii Babeş-Bolyai are în camera de cămin o colecţie impresionantă de costume populare. El cheltuieşte lunar toate economiile în târgurile tradiţionale şi a reuşit să strângă în 10 ani peste o mie de obiecte vestimentare.

„Am improvizat sistemul unde să pot agăţa umeraşe cu cămăşile...pieptare, zadii şi tot felul de alte obiecte numai aici sunt 120 de cămăşi.

Toată colecția de porturi populare este îngrămădită într-un spațiu restrâns care cândva a servit drept cămara unei camere de cămin. Sebastian Paic a salvat de la dispariție piese valoroase chiar şi de 100 de ani.

„Nu aveam şi îmi doream tare mult un astfel de pieptar. L-am găsit în sacul ăla lăsat pentru maşina de gunoi la poartă. Bucuria a fost imensă şi, răscolind în gunoaie, am găsit şi cămaşa şi gacii, am găsit practic un costum complet”, a spus Sebastian Paic.

Pasiunea a moștenit-o de la bunici. „E o sete când ştii ca ai un pic de timp liber şi ştii că ai nişte bănuţi ai şi plecat.. Bursele mele s-au dus toate şi banii mei de acasă pe asta se duc de când sunt student”, a precizat colecíonarul.

Apropiaţii sunt încântaţi de Sebastian. Cea mai mare dorință a tânărului colecționar este să găsească un loc unde să expună permanent piesele pe care le-a strâns.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus