Stiri de ultima ora

Cel mai nou film romanesc pentru copii cu detectivi

Cel mai nou film romanesc pentru copii cu detectivi
LifeStyle
Joi, 23 aprilie 2015, la Cinematograful Movieplex din Plaza Romania se lanseaza un nou film romanesc pentru copii, marca Micile Vedete. „Detectivel la apa” este al treilea episod din seria cu detectivi, o tema sugerata cu insistenta de catre miile de elevi de la scolile din Bucuresti care au participat la proiectiile filmelor pentru copii din cadrul proiectului educational Caravana Micile Vedete.

Detectivel (Matei Burgui, 9 ani), un as al înotului si o minte cercetatoare, simte ca ceva sta în calea prieteniei sale cu Detectivul Andrei (Andrei Simionescu, 13 ani). Sa fie oare noile preocupari ale acestuia? Sau prezenta tot mai frecventa a diafanei lor colege, asistenta Detectivului (Codruta Dorobantu, 12 ani)? Ajuns la fata locului pentru a lamuri lucrurile, Detectivel dispare brusc. Desi ar putea fi vorba de o farsa jucata din razbunare, pistele încep sa fie tot mai neclare, iar Andrei porneste împreuna cu Codruta în misiunea contra cronometru de salvare a celui mai bun prieten.

“Dupa patru luni de studiu intens si o saptamana întreaga de filmari, copiii nostri merita toata aprecierea. Nu e putin lucru sa faci film dupa film si sa mentii acelasi standard ridicat de fiecare data”, ne marturiseste regizorul scurtmetrajului, Ariana Pendiuc, care are la activ nu mai putin de 5 participari cu peliculele sale la Festivalul de Film de la Cannes.

Ema Pendiuc, producatorul filmului, ne dezvaluie: “Acesta este cel de-al 20-lea film de scurt metraj pentru copii pe care l-am realizat la Scoala Micile Vedete, iar joi are loc cea de-a 10-a Premiera a filmelor noastre pentru copii, o editie aniversara. Cum sa nu fii bucuros cand cei mici sunt fericiti sa vada rodul muncii lor pe marele ecran, iar parintii si bunicii sunt mandri sa paseasca alaturi de ei pe covorul rosu?“

Premiera va avea loc în fata a peste 350 de invitati printre care vor fi prezente cadre didactice, personalitati din lumea filmului si reprezentantii partenerilor fara de care elegantul eveniment nu ar fi fost posibil: partenerii gold – Rostar, Hartmann, radio Itsy Bitsy, Vedda, partenerii educationali – Centrul Cultural Metropolitan, Scoala nr. 174 C-tin Brancusi, partenerii strategici – cinematograful Movieplex, Plaza Romania, Diverta, cofetaria Ina, Tymbark, Bucovina, partenerii – Splash Academy, Top Production, Pigna, Solaris, Zumbi, Haribo, Reese’s, tipografia Victor, restaurant Sitago, Rao, Serioux, Aquila, Zewa, SCA Care of Life, Halls si partenerii media – revista Bebelu, Romania Libera, Cinemagia.ro, eva.ro, Ziarul Oval, Ploiesti TV, Cinefan.ro, 121.ro, copilul.ro, B24Kids, Qbebe, Radio3Net Florian Pitis, gradinite.com, Observator Cultural, GoKid.ro, melc-codobelc.ro, cursuripentrucopii.ro, suntparinte.ro, Yourway Life and Career Counceling, stiripentrucopii.com, Kidsports.org, Eu, parinte ghemotoc, Gradinita si Scoala Rosemary, ActiveCenter.ro, Bonafamilia.ro, Clinica NOVA ORL, Lucky Family.

Scoala de Film si Televiziune pentru Copii „Micile Vedete” este un proiect educational nonguvernamental, unic în Romania, care se adreseaza exclusiv copiilor cu varste cuprinse între 6 si 12 ani, oferind instrumente de dezvoltare personala si inteligenta emotionala prin intermediul a trei discipline inovative, special create si adaptate: Tehnica de filmare, Interpretare si Dictie pentru copii. La 5 ani de la înfiintare, Scoala „Micile Vedete” se mandreste cu un portofoliu de 20 de filme de scurt metraj pentru copii, majoritatea cu teme educative, care au avut importante participari la festivalurile de film pentru copii din Europa, Statele Unite, Orientul Mijlociu, Asia si Australia, dar si peste 40 de aparitii ale copiilor în spoturi publicitare, sociale si filme de lung metraj.

Initiatoarele proiectului, surorile Ariana Pendiuc si Ema Pendiuc – regizor si, respectiv, producator al scurtmetrajelor „Masina de facut teme”, „Aventurile Micilor Vedete în parc“,  “Micile Vedete descopera secretul magnetilor”, „Micile Vedete la Scoala”, „Micile Vedete la tara” si „Magda”, selectionate la Festivalul de Film de la Cannes, în 2015, 2014, 2012, 2011 si 2010, au dus numele Romaniei peste hotare si, alaturi de tanara echipa de cineasti a scolii, sunt dovada vie ca filmul romanesc pentru copii a castigat un loc binemeritat în industria filmului la nivel international. Scoala Micile Vedete este membra a Centrului International al Filmului pentru Copii si Tineri – CIFEJ, infiintat de UNESCO.
www.bebelu.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus