Stiri de ultima ora

Ce trebuie să știți despre alergiile alimentare la bebeluși -

Ce trebuie să știți despre alergiile alimentare la bebeluși -
LifeStyle
Se estimează că alergiile alimentare afectează până la 6% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 0-2 ani.

Pentru acești copii, consumul anumitor alimente declanșează o reacție excesivă a sistemului imunitar care poate provoca orice, de la mâncărime cronică și eczeme la dificultăți bruște de respirație și chiar șoc anafilactic

Incidența alergiilor alimentare a crescut cu 50% între 1997 și 2011.

Oamenii de știință nu sunt siguri de ce, dar teoriile includ o mai mare conștientizare în rândul părinților și medicilor, o imunitate mai mică din cauza expunerii mai mici la bacterii și a lipsei de expunere la alergeni la începutul vieții.

Ce cauzează alergiile alimentare la bebeluși?

Medicii nu înțeleg pe deplin de ce unii copii dezvoltă alergii alimentare, iar alții nu. Cu toate acestea, eczema este una dintre primele semne ale unei persoane alergice

De fapt, până la 40% dintre bebelușii cu eczeme moderate până la severe au și alergii alimentare, potrivit cercetărilor.

Alergiile la copii pot sa insemne sensibilitate la medicamente, factori de mediu sau alimente. Acestea se pot dezvolta la orice varsta.

Copilul tau poate deveni alergic la un medicament cand il ia prima data sau dupa mai multe administrari.

Alergenii de mediu cei mai frecventi includ polenul, albinele, parul sau pielea animalelor de companie (caini, pisici), iarba sau praful. Alergiile alimentare frecvente sunt alergia la lapte, alune, cereale, fructe de mare si peste sau oua.

Totodată alergiile se transmit și ereditat. Acestea nu se nasc în timpul sarcinii sau alăptării ci micuții primesc o partem ai mare din genele părinților, care îi predispun la alergii.
www.bebelu.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus