Stiri de ultima ora

5 personalități care au murit în timpul cutremurului din 4 martie 1977

5 personalități care au murit în timpul cutremurului din 4 martie 1977
LifeStyle
4 martie 1977. Zi neagră ce a rămas în istoria românilor ca fiind ziua cutremurului din `77. Peste 1.500 de victime, dintre care aproape 1.400 în București. Această cifră cumplită a fost „personalizată”, dacă se poate spune așa, de numele a 5 artiști care și-au găsit sfârșitul atunci.

Toma Caragiu, spre exemplu, a fost surprins de cutremur în locuința sa, un bloc din centrul Bucureștiului. Actorul a fost găsit după 6 zile, printre ruine. A fost înmormântat pe 11 martie, în cimitirul Bellu. Toma Caragiu avea 52 de ani.

Doina Badea, una dintre cele mai puternice voci pe care le-a dat muzica românească, și-a găsit sfârșitul alături de întreaga sa familie, în aceeași seară fatidică. Cântăreața avra doar 37 de ani.Alexandru Bocăneț a murit în aceeași casă cu Toma Caragiu. Cei doi se aflau ăn locuința actorului unde sărbătoreau peliculei “Gloria nu cântă”. Regizor de film și televiziune, Alexandru Bocăneț a fost soțul Doinei Levintza.Actrița Eliza Petrăchescu locuia pe strada Brezoianu. Acolo și-a găsit sfârșitul pentru că blocul în care-și avea domiciliul a fost distrus de cutremurul din 4 martie 1977. Ironie a sorții sau destin tragic?Cine poate da un răspuns în cazul Filofteiei Lăcătușu, solistă de muzică populară din Târgu-Jiu. Artista venise în București să înregistreze un disc. Și-a găsit sfârșitul în camera de hotel în care era cazată.Cutremurul din 4 martie 1977 a avut loc pe 4 martie 1977, la ora 21:22:22. Seismul a fost o magnititudine de 7,4 grade pe scara Richter și a durat apoximativ 56 de secunde.

The post 5 personalități care au murit în timpul cutremurului din 4 martie 1977 appeared first on Avantaje.ro - De 20 de ani pretuieste femei ca tine.

unica.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus