Stiri de ultima ora

Workspace Studio: Cum arata noul open office .Tendinte in amenajari office

Workspace Studio: Cum arata noul open office .Tendinte in amenajari office
IT & Media
Anul trecut Workspace Studio a derulat câteva zeci de proiecte de amenajări și reamenajări de birouri pentru organizații care au adoptat un model de munca hibrid office -remote. Reprezentanții companiei remarcă direcțiile care domină noua filozofie de amenajare a spațiilor de lucru ergonomice în era post-pandemie.

Open Office devine “mai open” 

După un an complicat pentru angajatori și angajați deopotrivă, munca a devenit mai flexibilă atât din perspectiva orelor de program, cât și din cea a locului din care se desfășoară. Birourile se reinventează ca spații destinate colaborării fizice sau virtuale. Acestea devin adesea mai exclusiviste, dedicate celor mai valoroși angajați, celor care inovează și creează valoare.

Deservind un număr mai redus de angajați care vin zilnic la birou, se integrează spații mai largi, o ventilare foarte bună a aerului și materiale de calitate, care permit sanitizare și curățenie constante. Spațiile deschise tip open office devin mai deschise, mai aerisite și mai flexibile –declară Horațiu Didea, Managing Partner Workspace Studio, companie specializată în amenajări ergonomice pentru birouri.

Cabine acustice inteligente  

Pentru a facilita lucrul în echipă, colaborarea și schimbul de idei, numărul de separeuri crește, însă nu sub forma unor camere cu pereți, ci ca zone delimitate, cu elemente decorative și de mobilier, sau cabine acustice.

De altfel, odată cu nevoile de intimitate și separare apărute în birouri în contextul crizei sanitare, cererea de cabine acustice ergonomice a crescut la nivel global, dar și local. În 2020, cabinele acustice au generat pentru

Anul acesta, Workspace Studio aduce în România „Framery One”, prima cabină acustică total conectată. Modelul Framery One a fost lansat recent de producătorul finlandez Framery, lider global în soluții acustice pentru birou, și cuprinde tehnologie integrată pentru susținerea colaborării la distanță.

Framery One nu este doar izolată fonic, ci are, de asemenea, un ecran tactil de înaltă rezoluție și o interfață de utilizator intuitivă, iar utilizatorul poate controla fluxul de aer și iluminatul.

Astfel, Framery One poate fi o stație de lucru personală complet conectată, care permite separare în interiorul spațiilor deschise.

Wellbeing și flexibilitate

Wellbeing-ul angajaților a devenit o prioritate pentru organizațiile orientate către oameni. Acestea iau măsuri pentru menținerea sănătății fizice și psihice a angajaților, astfel încât aceștia să rămână productivi și engaged, indiferent de locul în care muncesc.

Starea de bine, de siguranță și confort este asociată în ultima vreme cu propria locuință, astfel că amenajările birourilor actuale introduc mai multe concepte din designul rezidențial.

Zone multifuncționale pentru relaxare, conectare, învățare și schimb de idei

Activitățile realizate de angajați la birou s-au schimbat fundamental în ultimii ani, datorită mobilității crescute a instrumentelor de lucru – laptop-uri, telefoane mobile, acces la Internet și date. Munca individuală de procesare poate fi realizată de oriunde, în timp ce biroul rămâne destinația pentru inovație, munca în echipă, colaborare, schimb de idei sau informații.

După luni de distanțare, angajații revin la birou cu dorință de conectare, dar și oarecare reticență la apropiere. Prin urmare birourile au nevoie mai mult ca oricând de zone pentru relaxare și socializare informală, de cafeterii aerisite și spații care pot servi activități variate. Zonele cu funcționalitate multiplă ajung să depășească 50% din suprafața birourilor.

Vremea brainstorming-urilor ce au loc într-o sală de ședințe formală a apus. Acest tip de interacțiuni pot avea loc într-o zi în cafeterie, în altă zi în picioare la o masă de lucru separată de panouri acustice sau într-o altă zi pe zoom. Flexibilitatea este cheie și trebuie susținută prin multifuncționalitate. Spațiile nu mai pot fi dedicate unei singure activități, cu unei suite de activități menite să creeze valoare – adaugă Horațiu Didea.
mobile247.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus