Stiri de ultima ora

Video Speranțe pentru două vaccinuri în decembrie

Video Speranțe pentru două vaccinuri în decembrie
IT & Media
Anunțul că UE ar putea da undă verde la mijlocul lunii viitoare vaccinurilor anti-Covid dezvoltate de companiile Pfizer/BioNTech și Moderna a fost făcut de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după un summit al celor 27 în care s-a discutat despre o coordonare a măsurilor de luptă împotriva pandemiei. Între timp, comenzile unor producători de congelatoare speciale, capabile să susțină temperaturi de minus 70 de grade Celsius, au explodat.

Speranțe pentru două vaccinuri în decembrie

Vaccinul dezvoltat de Pfizer Biontech a trecut testele eficienței indiferent de vârsta persoanelor cărora le-a fost administrat, după cum a declarat directorul executiv al companiei germane.

Analiza finală nu doar confirmă eficienţa de 95% pentru întreaga populaţie, ceea ce este un mesaj important, ci o eficienţă de peste 94% în cazul persoanelor peste 65 de ani.

În Germania, comenzile unui producător de congelatoare speciale au explodat în ultimele săptămâni. Se susține că produsul poate asigura temperaturi de minus 90 de grade Celsius, adică cu 20 de grade mai jos decât nivelul cerut pentru depozitarea unuia dintre vaccinuri.

O provocare va fi și transportul vaccinului, așa că mai multe companii testează așa numite culoare frigorifice pentru susținerea temperaturii. Producătorul german al vaccinului susține că în 3 luni va veni cu soluția depozitării la alte temperaturi.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus