Stiri de ultima ora

VIDEO. Roboții Boston Dynamics, „puși la treabă” pe câmp, să păzească oile 

VIDEO. Roboții Boston Dynamics, „puși la treabă” pe câmp, să păzească oile 
IT & Media
Acesta a fost filmat pe un câmp, în timp ce mâna o turmă de oi, ca parte a unei înțelegeri pe care compania Rocos a încheiat-o cu Boston Dynamics, pentru automatizarea activităților câmpului.

Spot poate fi văzut pe un teren din Noua Zeelandă și este doar unul dintre roboții pe care cele două companii își doresc să dezvolte un sistem de management integrat, făcând tranziția de la muncile de bază ale câmpului la activități care să fie coordonate de mașinării precum roboții, dar și de drone care se pot deplasa pe uscat sau pot zbura.

Compania Rocos urmărește să utilizeze aceste sisteme pentru a programa un traseu exact al turmei, urmând ca rezultatul final să le ofere oamenilor capacitatea de a dirija o astfel de turmă din orice colt al lumii.

„Este momentul roboților autonomi. Noi lucrăm cu organizații precum Boston Dynamics pentru a încuraja adoptarea acestor inovații în domeniul roboticii. Conectând roboții la cloud putem să-i ajutăm să combine diferite straturi informaționale pentru ca, în final, să atingă automatizarea fizică”, a transmis David Inggs, CEO Rocos.

Cel mai recent, roboții precum Spot au putut fi văzuți în mai multe zone din lume contribuind la triajul pacienților infectați cu virusul SARS Cov-19 sau la menținerea distanțării sociale.  
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus