Stiri de ultima ora

Video Reparații mai scumpe, piese de schimb mai puține

Video Reparații mai scumpe, piese de schimb mai puține
IT & Media
Epidemia de coronavirus afectează tot mai serios piața componentelor electronice. Service-urile de computere şi telefoane reusesc din ce în ce mai greu să găsească piese de schimb pentru care plătesc din ce în ce mai mult. Sunt componente care s-au scumpit şi cu 30 la sută în ultimele săptămâni. Clienţii sunt cei care plătesc la final.

Reparații mai scumpe, piese de schimb mai puține

Sistarea producției de componente electronice la unele fabrici din China, din cauza epidemiei de coronavirus, începe să se resimtă și în service-urile de la noi. Piesele de schimb sunt mai scumpe și mai greu de procurat.

Viorel Popescu este managerul unui service specializat în reparații de laptop-uri. Are o experiență de peste zece ani în domeniu. De câteva săptămâni are probleme cu piesele de schimb în ciuda faptului că şi-a făcut un stoc important de componente după apariția epidemiei de cronavirus.

Niciodată nu a fost atât de complicat de procurat piese de schimb pentru computere. Din acest motiv și reparațiile se fac cu întârziere. Şi cu piese mai scumpe.

Soluția de avarie la care apelează tot mai mulți manageri de service-uri este să comande piese din stocuri din afara Chinei. Sunt îngrijoraţi şi cei de la service-urile de telefoane și alte echipamente.

Unele dintre cele mai mari depozite de componente electronice sunt în Olanda, una dintre țările afectate de coronavirus. Lucrurile se vor complica şi mai mult dacă și orașele în care se află mari centre logistice vor ajunge să fie incluse în zonele de carantină.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus