Stiri de ultima ora

Video Dumitru Prunariu, sărbătorit la Brașov

Video Dumitru Prunariu, sărbătorit la Brașov
IT & Media
La 40 de ani de la primul zbor în spațiul cosmic, Dumitru Prunariu a fost felicitat inclusiv de actuali astronauţi de pe Stația Spațială Internaţională. Iar mesajul l-a primit la Brașov, orașul în care s-a născut și a studiat până la liceu. Studenţi şi profesori, dar şi pasionaţi de astonomie şi filatelie, au venit la întâlnirea cu primul român care a zburat în spaţiu.

Dumitru Prunariu, sărbătorit la Brașov

Aventura spaţială a lui Dumitru Prunariu a fost povestită de acestă dată în Aula Universităţii Transilvania.

Dumitru Prunariu a primit mesaje de felicitare inclusiv de pe Stația Spațială Internațională.

O familie a venit special din Sinaia pentru a se întâlni cu primul român care a văzut stelele de aproape. Acum, împreună au văzut o colecţie de timbre despre astronomie.

Astăzi, şi preşedintele Iohannis a transmis un mesaj de susţinere a cercetării şi astrofizicii la un eveniment la care a fost prezent şi Dumitru Prunariu.

Dumitru Prunariu a stat în Cosmos șapte zile, 20 de ore și 42 de minute cu misiunea de a realiza 22 de experimente științifice. Primul român a zburat în spațiu propulsat de tehnologie sovietică, de orgoliul politic al regimului comunist, de o sănătate de fier, pregătire profesională excelentă și un dram de noroc.

Telejurnalul TVR i-a refăcut traseul și a încercat să afle în ce condiții încă un român ar putea depăși cota de 100 de kilometri altitudine.

EPISODUL 1 - 

EPISODUL 2-  La coadă pentru Cosmos și șansa lui Dumitru Prunariu. 40 de ani de la zborul singurului român în spațiu

EPISODUL 3 - 

EPISODUL 4 - Timbre noi pentru aniversarea zborului cosmic. Echipa Telejurnalului le-a filmat, în exclusivitate, încă din tipografie. Dumitru Prunariu: "Odată ajuns pe un timbru, rămâi veșnic"
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus