Stiri de ultima ora

Video Dr. Popovici, despre evolutia imbolnavirilor cu COVID-19

Video Dr. Popovici, despre evolutia imbolnavirilor cu COVID-19
IT & Media
România a avut ieri un număr record de decese din cauza virusului SARS COV-2, în 24 de ore: 48. Avem şi un număr record de pacienți la Terapie Intensivă, 436. Grupul de Comunicare Strategică a raportat ieri 1.232 de noi infecții cu coronavirus, centralizate în ultimele 24 de ore. Numărul total de cazuri urcă astfel la 55.241, dintre care 2.480 și-au pierdut viața. Există însă și un aspect pozitiv în evoluția epidemiei, despre care a vorbit la emisiunea "Ca n viață" de la TVR1 medicul Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie.

Dr. Popovici, despre evolutia imbolnavirilor cu COVID-19

Epidemiologul Emilian Popovici spune că a apărut o rază de speranță, deoarece a scăzut numărul persoanelor care pot fi infectate de o persoană pozitivă, adică numărul bazal de reproducere.

"A apărut un aspect pozitiv legat de numărul bazal de reproducere, care ne arată pe câte persoane, într-o comunitate receptivă, le poate infecta o persoană pozitivă. Dacă acest număr este supraunitar, deci este mai mare de 1, arată o epidemie în creștere, iar dacă este sub cifra 1 arată o epidemie cu tendință de scădere", explică epidemiologul.

În 10 iulie numărul baza de reproducere era de 1,21, iar la 30 iulie a fost de 0,96 - ceea ce este un semnal pozitiv legat de această transmisibilitate, spune Emilian Popovici.

Faptul că a scăzut acest număr nu înseamnă că situația este rezolvată, ci trebuie să fie o motivare ca oamenii să continue să respecte măsurile, precizează medicul.

Lucrurile nu se îmbunătățesc de la sine, ci se îmbunătățesc doar dacă suntem responsabili, a subliniat medicul.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus