Stiri de ultima ora

Video Crește traficul online

Video Crește traficul online
IT & Media
A crescut consumul de internet și servicii de telefonie. Marina Cristina Nănescu: Calitatea conexiunii în România este un avantaj foarte mare pe care mulți dintre noi nu îl conștientizam

Timpul prelungit petrecut acasă înseamnă și un consum mai mare de Internet și servicii de telefonie. Rețelele sociale, filmele și jocurile online au devenit principalele distracții pentru mulți dintre cei care lucrează de acasă. Traficul de date și de voce a crescut și în condițiile în care multe familii au făcut sărbătorile la distanță.

Crește traficul online

Multe familii s-au renunit anul acesta de Paste doar pe Internet. Cu ajutorul aplicaţiilor şi rețelelor de socializare.

Marina Cristina Nănescu, utilizator de Internet: "I-am sunat pe ai mei. Am stabilit în prealabil să avem vinul pregătit ouăle și absolut tot. Am ciocnit ouăle virtual. Am băut un pahar de vin virtual și cred că am stat de vorbă undeva vreo doua ore".

Serverele au făcut față numărului mare de utilizatori. Asta şi pentru că România este printre ţările cu cel mai rapid internet.

Utilizator de Internet, Marina Cristina Nănescu: "Este un avantaj foarte mare pe care mulți dintre noi nu îl conștientizam. Am locuit trei ani de zile în UK și diferență este foarte mare. Conectivitate e mult mai bună".

Pe timpul pandemiei, doar în luna martie, traficul de date a crescut în medie cu peste 20% în rețele fixe și cu 12% în cele mobile, conform datelor comunicate de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii. Românii vorbesc mai mult și la telefon: traficul de voce a crescut cu în medie cu 22%.  Sunt efecte ale lucrului de acasă şi distanţării sociale faţă de cei dragi.

Specialist social-media, Monica Jitariuc: "Situația cu care ne confruntăm e una unică și nouă, pentru noi toți". "Trebuie să găsim un echilibru între timp irosit și timp investit". Cred că cel mai important e cum ne petrecem timpul liber și cum lăsăm internetul să ne ajute să facem un timp liber mai cu folos. Atunci când avem o oră de de exemplu putem intra online să facem un curs. Asta se pune la timp liber sau la dezvoltare personală? Cred că aici e timp investit versus timp pierdut.

Cererea mare de servicii este un avantaj pentru companiile de telecomunicații care sunt astfel mai puțin afectate de problemele generate de pandemie față de alte domenii de activitate.
www.tvrinfo.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus