Stiri de ultima ora

Un „nou telefon vechi” va fi lansat săptămâna viitoare. Este primul cu ecran E-ink color  

Un „nou telefon vechi” va fi lansat săptămâna viitoare. Este primul cu ecran E-ink color  
IT & Media
În zilele noastre, ne-am obișnuit ca smartphone-urile să arate total diferit de felul în care erau ele în urmă cu câțiva ani. Competiția a devenit din ce în ce mai acerbă și începe de la calitatea ecranului, mergând până la capacitatea camerelor foto sau performanța procesorului. Totuși, există o companie care pare să vadă lucrurile altfel. 

Producătorul chinez Hisens urmează să lanseze primul smartphone din lume cu un display color E-ink (electronic paper display), informează SlashGear, publicație citată de Phone Arena. Acest tip de device nu este deloc nou, dimpotrivă, poate fi considerat chiar demodat, mai ales că de obicei vedem astfel de ecrane ca unele secundare, alb-negru, fără nicio șansă să concureze în „războiul” ratelor de refresh.

Viitorul telefon cu ecran E-ink, despre care nu știm încă ce nume va purta, va putea afișa 4.096 de culori, o evoluție considerabilă față de panourile clasice E-ink ce erau doar alb-negru, dar mai mult decât insuficientă comparativ cu LCD-urile și OLED-urile care pot afișa milioane de culori și nuanțe.

Unii s-ar putea întreba de ce și-ar dori cineva un asemenea telefon. Există, totuși, două avantaje ale acestei tehnologii. În primul rând, un display E-ink este foarte potrivit pentru e-reading, deoarece nu obosește atât de tare ochii. În al doilea rând, un astfel de device nu are nevoie de o baterie foarte puternică, așadar poate să aibă o autonomie mai mare decât majoritatea smartphone-urilor moderne. Din păcate, rata mică de refresh nu permite vizualizarea clipurilor sau rularea jocurilor pe aceste panouri.

Până acum, compania nu a făcut publice alte informații referitoare la acest telefon, dar poate el va fi potrivit pentru cei care încearcă să mai renunțe la a sta toată ziua lipiți de smartphone. Cel mai probabil, telefonul va fi anunțat pe 23 aprilie. 
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus