Stiri de ultima ora

Triburi de amerindieni au dat in judecata New York pentru ca nu mai pot acorda credite online

Triburi de amerindieni au dat in judecata New York pentru ca nu mai pot acorda credite online
IT & Media
Doua triburi de amerindieni din SUA au dat in judecata autoritatile de reglementare financiara din statul New York, nemultumite de o decizie care limiteaza acordarea online si rapida de credite pe o perioada scurta si cu dobanzi ridicate, masura care afecteaza si patru firme operate de triburi.

Asociatia pentru Servicii Financiare a Amerindienilor a anuntat ca a fost deschis un proces impotriva sefului Departamentului de Servicii Financiare din New York, Benjamin Lawsky, la un tribunal din Manhattan. Informatia nu a putut fi verificata la tribunal, potrivit Bloomberg.

Procesul a fost initiat de tribul Otoe-Missouria, din Red Rock, Oklahoma, si de Lac Vieux Desert Band, din Watersmeet, Michigan. In SUA sunt 564 de triburi recunoscute la nivel federal.

Lawsky a dispus la inceputul lunii august ca 35 de companii care acorda credite online, din care cel putin patru detinute de cele doua triburi, sa inceteze activitatea in statul New York.

De asemenea, oficialul american a trimis o scrisoare catre 117 banci din SUA, in care le cere sa opreasca accesului furnizorilor de imprumuturi pe termen scurt si cu dobanda ridicata la sistemele de plata electronica.

Doar Congresul SUA poate impune reguli amerindienilor, afirma directorul executiv al Asociatiei pentru Servicii Financiare a Amerindienilor, Barry Brandon. Asociatia a fost formata anul trecut pentru a apara furnizorii de servicii provenind din comunitatile tribale.

Un reprezentant al autoritatii pentru servicii financiare din New York a declarat ca tipul de imprumuturi acordate de companiile detinute de triburi sunt ilegale in New York.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus