Stiri de ultima ora

Top 5 gadgeturi perfecte pentru pasionații de fotografie |

Top 5 gadgeturi perfecte pentru pasionații de fotografie |
IT & Media
Într-o lume în care vizualul este dus la superlativ, iar fotografia a devenit un limbaj de comunicare, pasionații de fotografie se pot bucura de o gamă variată de dispozitive și gadgeturi inteligente. Iată un top al aparatelor folosite de iubitorii fotografiei și care te pot ajuta și pe tine să descoperi secretele acestei arte.

Pentru începătorii cei vor să exerseze fotografia, telefonul este cel mai la îndemnă dispozitiv. El a devenit ca o prelungire a personalității și mereu este la dispoziția ta pentru a surprinde instantanee din viața de zi cu zi. Tehnologia telefoanelor s-a dezvoltat într-atât de mult, încât poți obține fotografii cu o rezoluție bună chiar și cu un telefon mai prietenos cu buzunarul. Totuși dacă alegi un device cu un raport calitate/ preț foarte bun, vei obține cele mai bune rezultate, potrivit blogului Zoom . Modelele de smartphone-uri sunt variate și numeroase și poți găsi un telefon care să se muleze pe nevoile tale.

Înfocații fotografiei știu că trebuie să aibă un aparat foto mai performant, însă, camera foto instant polaroid este un gadget în plus cu care se pot juca. Desigur că îți va trezi amintiri plăcute, datorită designului și a alurei vintage, dar dacă iți dorești ca de dragul vremurilor trecute să ai pozele imprimate instant, acest aparat este perfect pentru tine. Caută să achiziționezi un dispozitiv de la un producător cunoscut, cu specificații bune. El ar trebui să aibă un obiectiv cu SLR (“single-lens-reflex”), bluetooth pentru a-l conecta la telefon și o apertură cu valori mai mari, ca să poți face poze de aproape și luminoase.

Drona este un dispozitiv foarte isteț cu ajutorul căruia poți realiza fotografii din unghiuri ieșite din comun. Dacă știi să o manevrezi cu îndemânare, o dronă de mici dimensiuni cu o cameră foto bună te va motiva să realizezi fotografii speciale, iar cerul este limita. Piața de drone abundă în modele cu indicații atât pentru profesioniști, cât și pentru amatori. O dronă pentru un fotograf pasionat poate avea următoarele caracteristici: baterie rezistentă pentru un zbor mai lung, cameră rotativă cu o rezoluție suficient de mare și sistem încorporat de urmărire (GPS). Atenție însă, în funcție de greutatea dronei și a înălțimii pe care o poate atinge, aceasta trebuie înregistrată la Autoritatea Aeronautică Civilă Română potrivit legislației în vigoare .

Tableta grafică te va ajuta să editezi fotografiile deja realizate. Și aici iți poți folosi imaginația astfel că: poți desena pe poze, poți îmbunătăți

luminozitatea și poți evidenția culorille. Majoritatea tabletelor sunt dotate cu un creion special care conferă lejeritate în manevrare. Vei găsi o varietate mare de modele concepute pentru fiecare buget. Alege-ți o tabletă care să aibă o suprafață activă mai mare, cu o rezoluție de 5080 (lpi) și o viteză de citire a creionului mai ridicată.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus