Stiri de ultima ora

Tehnologia de 1000 de ori mai rapida decat 4G a fost lansata! Ce vei putea face cu telefonul in curand

Tehnologia de 1000 de ori mai rapida decat 4G a fost lansata! Ce vei putea face cu telefonul in curand
IT & Media
In urma cu un an, CEO-ul Artemis Network, Steve Perlman, a anuntat ca startupul sau lucreaza la o tehnologie care va face conexiunea de internet pe smartphone de 1000 de ori mai rapida decat este in acest moment. Business Insider anunta ca aceasta tehnologie isi face debutul in San Francisco.

Artemis Network a anuntat ca utilizatorii din San Francisco vor putea sa cumpere un card SIM de pe site-ul companiei ce va permite conectarea telefonului la reteaua pCell. Din moment ce Artemis Networks are un parteneriat cu DISH, compania va putea folosi spectrul DISH pentru implementarea in San Francisco.

Din moment ce pCell functioneaza doar in San Francisco, cardul SIM al celor de la Artemis Networks vor functiona pe reteau MVNO (Mobile Virtual Network Operator) daca persoana se afla in afara regiunii. 

Artemis va oferi optiuni diferite de planuri pe site, le-a spus Perlman celor de la Business Insider. Nu au fost dezvaluite planurile inca, insa Perlman a spus ca vor oferi un plan nelimitat de date mult mai ieftin decat cel al operatorilor existenti: "Si chiar mai bine, performantele vor fi mult mai inalte" sustine Perlman.

Cei de la Artemis Networks sustine ca tehnologia se apropie de standardul fixat pentru 5G, asteptat sa fie lansat in 2020! Perlman spune ca este atat de rapid incat poate inlocui modemul traditional. 

Pe langa oferirea cardurilor SIM pentru telefoane, Artemis Networks va incepe sa vanda un produs similar cu un router wireless MiFi care poate fi folosit pentru a crea o retea wireless in casa. Artemis I Hub, o antena pentru operatorii de telefonie, va fi disponibila incepand de marti pentru un numar mic de parteneri pe o perioada de proba. Daca doreste produsul, pot inlocui device-ul de test cu produsul final.

"Costurile vor fi suficient de scazute pentru a fi in competitie cu modemurile prin cablu" spune Perlman. pCell are in continuare nevoie de aprobarea FCC si estimarile sustin ca procesul poate dura pana la 6 luni.

Motivul pentru care costurile sunt atat de scazute este dat de faptul ca pCell functioneaza cu ajutorul unor device-uri mici, similare cu hotspot-urile, si nu are nevoie de un turn urias pentru a functiona, astfel ca pretul de constructie pentru infrastructura retelei este mult mai scazut decat pentru un operator traditional.

Desi pCell poate fi folosit ca o alternativa la operatorii de telefonie traditionali din San Francisco, Perlman a descris lansarea ca fiind o demonstratie a ceea ce este capabil pCell. Planul este sa lucreze cu operatorii mari in viitor.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus