Stiri de ultima ora

Suma colosală pe care o oferă NASA pentru o idee. Ce trebuie să facă doritorii

Suma colosală pe care o oferă NASA pentru o idee. Ce trebuie să facă doritorii
IT & Media
NASA plănuiește să aselenizeze din nou în 2024, dar pentru asta va fi nevoie de multă energie și de cele mai bune soluții. 

Prin programul Artemis, NASA dorește să trimită un bărbat și o femeie la polul sudic al Lunii, fiind a doua oară când omenirea ar ajunge pe suprafața Satelitului Natural al Terrei. Misiunea are ca scop atât explorarea Lunii, cât și pregătirea pentru viitoarele călătorii pe Marte.

Recent, platforma de crowdsourcing HeroX a anunțat că pune la bătaie un premiu de 5 milioane de dolari pentru cele mai bune idei care vizează gestionarea, distribuirea și stocarea energiei într-un mediu în care Soarele poate dispărea chiar și timp de două săptămâni.

În primă fază, câștigătorii vor primi 500.000 de dolari pentru cele mai bune idei. Dacă ele sunt fezabile și pot fi testate într-un simulator, în faza a doua aceștia vor construi prototipuri pentru a demonstra cum funcționează conceptele în realitate. Câștigătorii fazei a doua vor fi apoi eligibili pentru a primi suma colosală de 4,5 milioane de dolari.

În acest moment, NASA trebuie să găsească o metodă realistă și eficientă de a transporta energia de la o fabrică pe o platformă mobilă, în așa fel încât misiunea către Lună și, mai departe, către Marte să funcționeze.

Deși ideile vor fi gândite pentru a duce echipajul de astronauți pe Lună, NASA speră că unele dintre ele vor putea fi aplicate și pe Terra, pentru sporirea eficienței și pentru sustenabilitate crescută. 
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus