Stiri de ultima ora

SUA se pregatesc pentru un posibil val de atacuri cibernetice siriene impotriva companiilor

SUA se pregatesc pentru un posibil val de atacuri cibernetice siriene impotriva companiilor
IT & Media
Statele Unite se pregatesc pentru un posibil val de atacuri cibernetice impotriva companiilor din partea hackerilor care au legaturi cu Siria si Iranul, ca reactie la un atac militar impotriva guvernului sirian al presedintelui Bashar al-Assad, potrivit unei surse citata de Bloomberg, informatie data publicitatii si de agentia Mediafax .

Agentia pentru Securitate Nationala s-a conectat la computerele hackerilor din Orientul Mijlociu pentru a le evalua capacitatea de a perturba retelele de electricitate, sistemele financiare si ale elemente majore de infrastructura, a relatat o alta sursa.

Pregatirile, care fac parte din planuri mai largi ale Pentagonului, au devenit urgente in urma unui atac din aceasta saptamana asupra site-ului New York Times efectuat de Armata Electronica Siriana (Syrian Electronic Army), o grupare pro-Assad. Gruparea a atacat initial contul de pe Twitter al Associated Press, pentru a raporta o informatie falsa despre o explozie langa Casa Alba. Informatia a dus la scaderea indicelui S&P 500, care a pierdut temporar 136 de miliarde de dolari din capitalizarea de piata.

"Bine ati venit in lumea noua. Linia dintre securitatea nationala si securitatea privata se erodeaza", a declarat Michael Chertoff, fost secretar al Departamentului pentru Securitate Interna. El a spus ca este normal sa te pregatesti pentru un anumit fel de riposta, in cazul unui atac in Siria.

Raportatele serviciilor americane de securitate arata ca hackerii sirieni au o capacitate limitata. In schimb, hackerii cu legaturi cu regimul iranian au testat in ultimele luni companii americane de importanta majora in infrastructura, identificand vulnerabilitati care vor putea fi folosite mai tarziu, a spus James Lewis, specialist in securitatea informatica la Centrul pentru Studii Strategice si Internationale.

Presedintele Barck Obama a declarat miercuri ca nu a luat inca o decizie de folosire a fortei impotriva lui Assad.

"Singurul lucru care sta intre noi si un atac de amploare este vointa Garzii Revolutionare Iraniene", a aratat Lewis.

In pofida atentiei sporite a agentiilor de securitate, putine informatii, care sunt clasificate, ajung la companii, iar multe dintre acestea sunt in alerta maxima, a declarat Jim Harvey, partener la firma de avocatura Alston & Bird, care ofera companiilor consultanta in domeniul atacurilor informatice.

"Companiile sunt prinse in ceva care este determinat de evenimente internationale, iar uneori perceptia este ca sunt lasate pe cont propriu", a spus Harvey.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus