Stiri de ultima ora

SpaceX Crew 2, o nouă misiune cu pasageri pentru NASA: Cum să urmărești lansarea în direct - revista connect, gadgets & lifestyle.

SpaceX Crew 2, o nouă misiune cu pasageri pentru NASA: Cum să urmărești lansarea în direct - revista connect, gadgets & lifestyle.
IT & Media


Vreme de un deceniu, americanii nu au avut posibilitatea de a trimite oameni pe orbita Pământului, și mai apoi pe Stația Spațială Internațională, din cauza eșecului parțial al programului „Space Shuttle”. Celebrele navete spațiale nu și-au dovedit deloc fiabilitatea în timp, iar costurile de operare și întreținere deveneau din ce în ce mai mari.Situația neplăcută s-a încheiat odată cu lansarea misiunii SpaceX Crew Dragon Demo-2, pe 30 mai 2020. Pentru a nu mai încheiat contracte dezavantajoase cu Rusia, SUA s-au orientat către mediul privat, în special către compania deținută de Elon Musk. Aceasta a proiectat o capsulă specială (Crew Dragon) și a așezat-o pe un propulsor Falcon 9 reutilizabil.Odată cu lansarea de anul trecut, Statele Unite au făcut pasul într-o nouă era a explorării spațiale, iar NASA a demarat un nou program de transport al echipajelor umane către ISS.Misiunea Crew 2 va decola astăzi, de la Kennedy Space Center, Cape Canaveral, și are în componență patru astronauți de naționalități diferite: Shane Kimbrough (Statele Unite / NASA), K. Meghan McArthur (Statele Unite / NASA), Akihiko Hoshide (Japonia / JAXA) și Thomas Pesquet (Franța / ESA).Întregul eveniment va fi transmis live pe contul oficial de YouTube al NASA, însă îl poți urmări și mai jos, odată ce ne apropiem de ora oficială a lansării, la 12:49 ora României.

The post SpaceX Crew 2, o nouă misiune cu pasageri pentru NASA: Cum să urmărești lansarea în direct appeared first on revista connect, gadgets & lifestyle..

www.connect.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus