Stiri de ultima ora

Scandalul momentului. Trump vrea să interzică TikTok, Microsoft se gândește să cumpere aplicația

Scandalul momentului. Trump vrea să interzică TikTok, Microsoft se gândește să cumpere aplicația
IT & Media
Președintele american Donald Trump a anunțat că va interzice TikTok pe teritoriul SUA, iar gigantul Microsoft a luat serios în considerare ideea de a cumpăra compania care deține celebra aplicație. Între timp, negocierile au fost sistate. 

Discuțiile între Microsoft și compania-mamă a TikTok, ByteDance, au fost stopate după ce președintele Donald Trump și-a manifestat nemulțumirea față de o asemenea decizie, a transmis Wall Street Journal. Deși înțelegerea nu pare să fi căzut de tot, ambele părți încearcă acum să înțeleagă poziția președinției în acest context și să estimeze dacă va continua ofensiva față de aplicația chineză.

Vineri, Trump a declarant public că plănuiește să interzică TikTok pe teritoriul Statelor Unite și că este gata oricând să semneze un ordin în acest sens.

Sâmbătă, Reuters a relatat că ByteDance a fost de acord să-și vândă operațiunile din America, iar Microsoft ar urma să se ocupe de protejarea datelor utilizatorilor. Totuși, Administrația Prezidențială a amenințat că ar putea interzice TikTok cel puțin pentru câteva săptămâni bune, iar perspectiva interzicerii totale în SUA rămâne valabilă.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus