Stiri de ultima ora

Samsung va investi cel putin 2 mld. de dolari in industria farmaceutica. Ce planuri are gigantul tehnologic in domeniul biotehnologiei?

Samsung va investi cel putin 2 mld. de dolari in industria farmaceutica. Ce planuri are gigantul tehnologic in domeniul biotehnologiei?
IT & Media
Samsung va investi cel putin 2 mld. de dolari in industria farmaceutica. Ce planuri are gigantul tehnologic in domeniul biotehnologiei?

Sursa foto: nzte.govt.nz

Samsung Electronics a transformat divizia de electronice in cel mai mare producator de smartphone-uri din lume, devansand Apple, iar acum tinteste industria biotehnologiei, unde vrea sa investeasca minim doua miliarde de dolari, obiectivul fiind sa devina o forta in domeniu, transmite Bloomberg, citat de Mediafax .

Grupul sud-coreean intentioneaza sa investeasca cel putin doua miliarde de dolari in biofarmaceutice, inclusiv in segmentul produselor biosimilare, care sunt versiuni mai ieftine dar identice ale medicamentelor biotehnologice originale, ale caror patente au expirat.

Farmaceuticele biosimilare sunt medicamente biologice, adica medicamente al caror ingredient activ este produs din organisme vii, cum ar fi celule de plante sau animale, bacterii, virusuri sau drojdie. Medicamentele conventionale sunt fabricate de obicei prin sinteza chimica, potrivit informatiilor de pe site-ul Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania.

Samsung, cu venituri anuale de 327 de miliarde de dolari, vrea sa se dezvolte in domeniul biotehnologiei, industrie care potrivit estimarilor ar urma sa genereze in cinci ani vanzari de peste 220 de miliarde de dolari.

Pe masura ce piata electronicelor ajunge la saturatie, presedintele grupului, Lee Kun Hee, a inceput sa investeasca in noi domenii care sa sustina dezvoltarea Samsung.

"Suntem inca la inceput. Suntem o companie Samsung. Mandatul nostru este sa devenim numarul 1 oriunde ne implicam, asa ca obiectivul pe termen lung este sa devenim o companie farmaceutica importanta la nivel mondial", a declarat Christopher Hansung Ko, director general la divizia Samsung Bioepis a grupului.

In centrul acestor planuri se afla produsele biosimilare. Samsung intentioneaza sa vanda in 2017 prima sa versiune a medicamentului Enbrel al companiei Amgen, destinat tratarii artritei, precum si o versiune a produsului Remicade, pentru tratamentul afectiunilor autoimune, fabricat de Johnson&Johnson.

O alta divizie, numita Samsung Biologics, are contracte pentru fabricarea medicamente bio sub brandul unor companii farmaceutice mari.

Presedintele Lee este in prezent internat in spital in stare stabila, dupa ce a suferit un atac de cord in urma caruia a fost operat.

Intre concurentii Samsung pe piata produselor biosimilare se numara Pfizer si Amgen.

Europa si Japonia accepta produsele biosimilare, dar in Statele Unite nu au fost stabilite inca reglementari specifice si nici nu au fost inca aprobate astfel de produse.

Autoritatile americane analizeaza o sertie de probleme, inclusiv ce fel de cercetari sunt necesare pentru a permite ca versiunile mai ieftine sa inlocuiasca in farmacii
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus