Stiri de ultima ora

Samsung si-a lansat ceasul "inteligent". Ce sanse are pe piata

Samsung si-a lansat ceasul inteligent. Ce sanse are pe piata
IT & Media
Samsung Electronics a prezentat astazi primul sau smartwatch si noua versiune a smartphone-ului cu ecran mare Galaxy Note, la expozitia de aparatura electronica de consum IFA de la Berlin.

Compania sud-coreeana a prezentat Galaxy Note 3, o versiune imbunatatita a popularei game de smartphone-uri cu ecran mare.

Mult mai important a fost debutul primului smartwatch al Samsung, numit deja Galaxy Gear.

Un director al Samsung a confirmat saptamana trecuta existenta dispozitivului intr-un interviu acordat publicatiei Korea Times.

El a spus ca "noul dispozitiv portabil concept" Galaxy Gear va avea un ecran rigid si rolul "sa sporeasca si sa imbogateasca, in multe privinte, experienta actuala a aparatelor smart mobile". Oficialul companiei a sugerat ca produsul va avea un rol periferic, pe langa smartphone-urile Galaxy.

Afirmatiile sale ridica multe intrebari in legatura cu ce poate face dispozitivul. De asemenea, utilizarea termenului concept te face sa te intrebi daca Galaxy Gear va fi introdus pe piata in acest an.

Smartwatch-urile actuale sunt fie aparate adaptate pentru fitness, cum este Nike FuelBand, fie ofera unele functii de alerta legate de smartphone-uri, precum mesajele primite.

"Ceea ce poate face Samsung este sa integreze dispozitivul cu un telefon, iar acesta este un lucru important, pentru ca este ceea ce deranjeaza utilizatorii produselor actuale", a declarat Sarah Rotman Epps, analist la Forrester.

Actuala piata a asa-numitelor aparate smartwatch este inca mica, cu toate ca Sony si Nike au introdus deja astfel de produse.

Apple ar lucra, potrivit analistilor, la dezvoltarea unui iWatch, dar nu este asteptata o lansare in acest an.

Epps a aratat ca este neclar care ar fi intentiile Samsung pentru smartwatch si nici piata potentiala.

"Ceasurile sunt in declin, iar aparatele smartwatch au existat in ultimul deceniu sub o forma sau alta, fara sa atraga un interes prea mare. Fie Samsung actioneaza la timpul potrivit, fie smartwatch-urile sunt un produs sci-fi care nu isi are locul pe piata reala", a spus Epps.

Noul Glaxy Note este si mai mare

Noul Galaxy Note 3 este un pariu mai putin riscant pentru companie. Samsung a lansat primul smartphone cu ecran mare la sfarsitul lui 2011, iar anul trecut Galaxy Note 2.

Versiunea din acest an va avea un ecran mai mare, de 5,7 inci, comparativ cu 5,5 inci in cazul Galaxy Note 2, potrivit informatiilor aparute pe blogurile de specialitate. Totodata, ar putea avea un chipset mai puternic si o baterie cu capacitate mai mare.

Cererea pentru smartphone-urile cu ecrane mari a crescut constant. IDC estimeaza ca aparatele cu ecrane de minim 5 inci au reprezentat circa 14% din vanzarile mondiale de smartphone-uri in primul semestru, fata de aproximativ 3% in aceeasi perioada a anului trecut.

Circa 22% din vanzarile totale de smartphone-uri ale Samsung din trimestrul al doilea au fost de telefoane de aceasta marime, potrivit datelor Kantar Worldpanel ComTech.
business24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus