Stiri de ultima ora

Romania a castigat locul intai la Campionatul International de Robotica din Africa de Sud

Romania a castigat locul intai la Campionatul International de Robotica din Africa de Sud
IT & Media
Romania a castigat locul intai la Campionatul International de Robotica din Africa de Sud prin alianta echipelor AutoVortex si AutoVortex Fan Courier.

AutoVortex este un club de robotica care reprezinta Romania la concursurile internationale. Echipa este formata din copii din Colegiul National "Tudor Vianu", coordonati de Ionut Panea, profesor de Finante in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Echipa de robotica AutoVortex s-a infiintat in luna decembrie a anului 2011 ca urmare a proiectului FTC initiat de Scoala Americana din Pipera. In cadrul concursului FTC, copiii construiesc, programeaza in JAVA si testeaza un robot de lupta sub indrumarea antrenorului, aplicand concepte practice din stiinta, tehnologie, inginerie si matematica (STEM). Acesta se lupta in ring cu un partener contra alti doi roboti adversari.

"Dorim sa initiem cat mai multi copii in tainele robotici si in acelasi timp sa antrenam comunitatea locala in promovarea tinerelor valori", transmite AutoVortex.

Premii castigate

In anul 2011 si 2012, echipa a ocupat locul I la Campionatul Europei de Est de la Scoala Americana din Bucuresti. In 2012 a luptat in Rusia, de unde s-a intors cu medalia de argint. La Campionatul Mondial din acelasi an a reusit sa termine a doua natiune dupa Statele Unite.

In anul 2013 a luat cu asalt Europa: locul III in Germania si locul I in Olanda. AutoVortex si-a luat revansa in Rusia si a terminat pe primul loc. In Romania a obtinut din nou locul I, iar la Campionatul Mondial a terminat pe locul II, dupa americani.

In sezonul 2014-2015, echipa AutoVortex a obtinut aur in Coreea de Sud, locul II in Rusia si Cehia si locul I in Germania si Olanda. Romania a ocupat locul III pe natiuni la Campionatul Mondial de Robotica din 24 Aprilie 2015 din St. Louis, SUA.

In sezonul 2015-2016, echipele AutoVortex au participat la campionatele regionale din: Coreea de Sud, Rusia, Cehia, Germania, Olanda, Israel si China. Victoria califica Romania mai departe la Campionatul Mondial de Robotica din Aprilie 2016 din St. Louis, SUA. Aici au castigat locul al treilea.
www.wall-street.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus