Stiri de ultima ora

România a aprobat proiectul de lege care ar putea ține la distanță Huawei și China de rețelele 5G - revista connect, gadgets & lifestyle.

România a aprobat proiectul de lege care ar putea ține la distanță Huawei și China de rețelele 5G - revista connect, gadgets & lifestyle.
IT & Media
Guvernul României a aprobat joi un proiect de lege susținut de Statele Unite, care interzice în mod eficient Chinei și Huawei  să ia parte la dezvoltarea rețelei  5G, a declarat pentru Reuters un membru al Comitetului IT&C și al Securității Naționale.

Europa a apărut ca un câmp de luptă în tehnologia „Războiului Rece” care se desfășoară între China și Washington, iar competitorii europeni Huawei, Ericsson și Nokia, ar putea deveni un duopol al furnizorilor în cazul în care compania chineză ar fi exclusă.

„Guvernul tocmai a aprobat acest proiect de lege de o importanță capitală pentru România, sigilând un memorandum din 2019 semnat la Washington, ceea ce înseamnă că Huawei și China sunt excluse de la orice parteneriat pe 5G cu statul român”, a spus Pavel Popescu.

Conform memorandumului, cele două guverne au declarat în august 2019 că: „ca parte a abordării securității bazate pe riscuri, este necesară o evaluare atentă și completă a furnizorilor 5G”.

România a fost un aliat ferm al Washingtonului chiar înainte de aderarea la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord în 2004. Washingtonul vede Huawei ca un braț al mecanismului global de supraveghere al Partidului Comunist din China. Huawei, care joacă un rol de lider pe măsură ce lumea telecomunicațiilor se pregătește pentru tehnologia wireless de generația următoare, a negat în repetate rânduri spionajul pentru statul chinez.

Proiectul de lege aprobat joi reflectă memorandumul SUA și poziția Consiliului Suprem de Apărare al României. Popescu a spus: „Securitatea națională este un obiectiv cheie și protejarea datelor personale ale generațiilor viitoare ale României este crucială”. Popescu a declarat că proiectul de lege, care ar putea fi ștampilat în Parlament în următoarele săptămâni, este o condiție prealabilă lansării licitațiilor 5G în statul Mării Negre în a doua jumătate a anului.

The post România a aprobat proiectul de lege care ar putea ține la distanță Huawei și China de rețelele 5G appeared first on revista connect, gadgets & lifestyle..

www.connect.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus