Stiri de ultima ora

Razer Book 13: Producătorul ia o pauză de la joacă și lansează un laptop ultraportabil pentru productivitate - Revista connect Romania

Razer Book 13: Producătorul ia o pauză de la joacă și lansează un laptop ultraportabil pentru productivitate - Revista connect Romania
IT & Media
Razer a prezentat noul Razer Book 13, un laptop performant construit pentru cei care pun accent pe productivitate, precum antreprenorii care își desfășoară activitatea online.

Având un design ultraportabil, cu un ecran de 13.4” ce beneficiază de margini subțiri, un procesor Intel® Core™ din generația 11 și o soluție grafică Intel® Iris® Xe, alături de opțiuni multiple de conectivitate, noul ultraportabil de 13” le permite utilizatorilor să facă mai multe lucruri.  

“De la lansarea primului Razer Blade în 2011, Razer și-a construit renumele de a oferi cele mai performante laptopuri de gaming, câștigând nenumărați fani din întreaga lume. Azi suntem încântați să anunțăm că Razer întră pe piața de productivitate în aceeași manieră în care a abordat și piața laptopurilor de gaming: răsunător,” a declarat Brad Wildes, Senior Vice President & General Manager al Systems business unit din cadrul Razer.

Subțire, portabil

Noul Razer Book 13 este fabricat dintr-un singur bloc de aluminiu, ceea ce-l face ușor și durabil, și este anodizat cu o nuanță Mercury White pentru a oferi o suprafață rezistentă la zgârieturi. Razer Book 13 este destul de compact, având o greutate de sub 1,36 kg și o grosime de 1,5 cm, ceea ce-l face și ușor de transportat. Tastele sunt iluminate individual cu tehnologia Razer Chroma RGB, care permite o personalizare bună, inclusiv iluminarea exclusivă a tastelor esențiale.

În părțile laterale ale tastaturii sunt amplasate două boxe care beneficiază de amplificare inteligentă și tehnologie THX® Spatial Audio pentru un sunet surround de calitate. Tehnologia THX Spatial Audio este activă și în cazul folosirii unor căști conectate prin jack de 3.5mm.

Productivitate

În interiorul notebook-ului ultraportabil de 13” se găsesc cele mai noi procesoare Intel Core de generație a 11-a. Anumite modele sunt echipate cu procesorul Intel Core i7-1165G7, capabil să atingă viteze de 4,7GHz prin tehnologia Intel Turbo Boost. Noile procesoare sunt mai rapide și mai eficiente decât generațiile anterioare, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea să ducă la bun sfârșit mai multe sarcini, mai repede, bateria rezistând o perioadă de timp mai lungă.

Noile procesoare Intel Core sunt însoțite de soluțiile grafice încorporate Iris Xe. Pentru a asigura funcționarea silențioasă și la temperaturi reduse, procesorul este răcit de soluția Razer bazată pe o singură cameră de vaporizare, reducând astfel căldura ambientală și nivelul de zgomot.

Razer Book 13 este echipat cu până la 16 GB de memorie RAM, cantitate ideală pentru multitasking, dar și pentru sarcinile de birou dependente de cantitatea de memorie, precum aplicațiile creative. Ultraportabilul de 13 inci dispune și de o soluție de stocare ultrarapidă de tip SSD, cu o capacitate de  512 GB, care le permite utilizatorilor să-și acceseze aplicațiile și fișierele în mod rapid.

Experiența Evo

Fiecare model Razer Book 13 are un avantaj în plus sub forma Intel Evo, una dintre cele mai bune soluții pentru utilizatorii pentru care mobilitatea este foarte importantă. Laptopurile cu certificare Intel Evo reprezintă o clasă de top a dispozitivelor mobile, ele încorporând tehnologia ”instant wake” ce permite reluarea activității în mai puțin de o secundă, având un grad ridicat de fiabilitate a bateriei, o durată de viață a bateriei de cel puțin nouă ore în variantele cu display FHD și cel puțin patru ore de funcționare la o încărcare de doar 30 de minute.

Ecrane Edge-to-Edge

Razer Book 13 încorporează un ecran de 13.4” calibrat din fabrică și dispune de unele dintre cele mai subțiri margini montate pe un panou de 13.4”. Rata de aspect de 16:10 este ajutată de soluția grafică Intel Iris Xe, iar ecranul cu margini foarte subțiri este disponibil în configurații ce pornesc de la rezoluții Full HD+ fără suport touch și ajung până la rezoluții UHD+ cu suport touch, fiecare display fiind calibrat din fabrică pentru a acoperi 100% din spectrul de culoare sRGB.Configurațiile cu suport touch ale Razer Book 13 includ Gorilla Glass 6 cu strat anti-reflexie, pentru o mai bună fiabilitate și vizibilitate. În partea superioară a ecranului se găsește un webcam HD și patru microfoane ce oferă o calitate foarte bună pentru conferințe sau pentru învățământul online. De asemenea, notebook-ul este compatibil cu Windows Hello, pentru un acces rapid și securizat.

Conectivitate fără soluții de tip „dongle”

Posesorii de Razer Book 13 nu au nevoie de adaptoare suplimentare, noul ultraportabil fiind echipat cu două porturi Thunderbolt 4 (USB-C), un port USB-A 3.2 Gen 2, un port combinat de 3.5mm și un port HDMI 2.0. În plus, notebook-ul dispune și de un slot de card microSD, pentru a extinde rapid capacitatea de stocare sau pentru a putea transfera într-un mod rapid fișierele din telefon sau fotografiile din camera digitală.

Lista de dotări a lui Razer Book 13 este completată de o placă wireless Intel Wi-Fi 6 AX 201, compatibilă cu cele mai noi protocoale, inclusiv Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.1, asigurând astfel o conexiune fără fir rapidă, fiabilă și confortabilă.

PREȚ ȘI DISPONIBILITATE

Prețurile Razer Book 13 în configurații cu procesor Intel Core i5 pornesc de la 1.299,99 Euro, acestea urmând să fie disponibile de la sfârșitul lunii noiembrie în mod exclusiv pe Razer.com și în locațiile retail RazerStore din întreaga lume.

Prețurile Razer Book 13 în configurații cu procesor Intel Core i7 pornesc de 1.699,99 Euro urmând să fie disponibile de la sfârșitul lunii noiembrie pe Razer.com, în locațiile retail RazerStore din întreaga lume și în oferta anumitor parteneri de retail din SUA, Canada, Europa, zona Asia-Pacific și China.

The post Razer Book 13: Producătorul ia o pauză de la joacă și lansează un laptop ultraportabil pentru productivitate appeared first on Revista connect Romania.

www.connect.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus