Stiri de ultima ora

PS5 și Xbox Series X vor avea competiție: Apple lucrează la o consolă de gaming

PS5 și Xbox Series X vor avea competiție: Apple lucrează la o consolă de gaming
IT & Media
Sony și Microsoft pregătesc lansarea următoarelor mari console de gaming PlayStation 5 și Xbox Series X, însă și Apple se pare că lucrează la propria platformă.

Au existat zvonuri în trecut despre faptul că Apple ar vrea să-și lanseze propria consolă, însă acestea s-au intensificat în prezent datorită faptului că Apple vrea să-și facă propriile procesoare ARM pentru laptop-uri și calculatoare, scăpând astfel de dependența de Intel.

Un utilizator de Twitter cu numele Mauri QHD, cunoscut pentru că a avut dreptate în trecut în privința unor leak-uri, ne spune acum că a auzit de la o sursă, fără a spune exact de unde, că Apple lucrează la o consolă ce are la bază un procesor ARM.

Sigur, Apple trebuie să adapteze aceste procesoare pe o nouă arhitectură pe care o folosesc creatorii de jocuri. De asemenea, compania americană va trebui să depună multă muncă și să asigure că jocurile vor rula bine dacă vrea să aibă o șansă să concureze cu PS5 sau Xbox Series X. Apple are deja un serviciu de gaming numit Apple Arcade pe care și-ar dori să-l extindă și pe marile televizoare din casele oamenilor.

Vom vedea mai întâi cum se vor descurca noile laptop-uri și Mac-uri cu procesoare ARM apoi rămâne de văzut dacă acestea se vor preta și pentru gaming.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus