Stiri de ultima ora

Profesorul-vlogger în era digitală, ore de curs mai captivante cu soluțiile ATEN

Profesorul-vlogger în era digitală,  ore de curs mai captivante cu soluțiile ATEN
IT & Media
O explicație și o soluție a problematicii actuale propune Sorin Oprescu, Field Application Engineer în compania Aten și gazdă a prezentării „Teacher 2.0” din cadrul expoziției virtuale ATEN ON! care a început luni, 28 septembrie și este disponibilă online până la finalul lunii octombrie. Sorin a evidențiat capacitatea de învățare și de adaptare mult mai avansată a copiilor față de adulți, când vine vorba de tehnologie modernă. Astfel, un copil căruia i se oferă acces la Internet își găsește drumul mult mai ușor decât îndrumătorii săi mai în vârstă. Asta se traduce prin faptul că, în cadrul lecțiilor online, învățătorii neinițiați în ale ‘netului” se ridică cu greu la nivelul așteptărilor elevilor care sunt obișnuiți cu standardele creatorilor de conținut profesionist de pe rețelele de socializare. În final, cei mici sunt plictisiți și nu dau randament, iar cei mari pierd timp de predare încercând să recentreze atenția asupra lecției. În acest scenariu ambele părți pierd, dar ne dorim ca timpul și efortul atât al profesorilor, cât și al elevilor să fie optim utilizat.

O soluție de viitor

Primele școli care implementează în prezent această soluție sunt din Cluj, ca urmare a unui parteneriat cu firma Select IT, o firmă clujeană. Cadrele didactice vor primi echipamente și instruirea necesară, iar rezultatele vor vorbi în curând de la sine. După Cluj, și alte orașe moderne din țară vor urma. Planul este ca, în cel mai scurt timp posibil să se creeze un nou standard pentru învățământ online și la noi în țară. După acomodarea cu acest echipament, se poate trece la următorul pas prin integrarea soluțiilor complexe, precum ATEN StreamLive UC9020, o stație de editat în timp real a fluxului de imagine. Cu ajutorul acesteia, este posibil să se creeze un mediu de învățare cu adevărat unic pentru fiecare profesor în parte și mult mai atrăgător pentru elevi. Printre capabilitățile UC9020 se numără personalizarea fundalurilor, tranziția cadrelor și adăugarea altor efecte demne de o producție de televiziune: picture-in-picture, split-screen, imagini in medalion etc.

Compania ATEN, furnizor de soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, demonstrează astfel că digitalizarea învățământului se poate face într-un mod plăcut și simplu.

.Află informații unice de la ATEN ON! despre diferite piețe și regiuni, care te vor ajuta să găsești noi oportunități într-o lume digitală.

Despre ATEN

Înființată  în anul 1979, ATEN International Co., Ltd. (TWSE: 6277), este cel mai mare furnizor de echipamente de conectivitate AV/IT și soluții de administrare. Incluzând soluții KVM, soluții A/V profesionale și soluții inteligente de alimentare,  gama de produse ATEN conectează, administrează și optimizează echipamentele electronice din mediile corporate, guvernamental, educație, media și transporturi. ATEN deține peste 570 de brevete înregistrate la nivel internațional și o echipă de cercetare ce asigură un flux constant de soluții inovatoare, de unde rezultă un portofoliu cuprinzător de produse disponibile la nivel mondial.

Cu sediul în Taiwan, ATEN International Co., Ltd. s-a extins și are astăzi subsidiare în China, Japonia, Coreea de Sud, Belgia, Australia, S.U.A, Regatul Unit, Rusia, Turcia, Polonia, India și România – cu centre de cercetare în Taiwan, China și Canada.
mobile247.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus