Stiri de ultima ora

POCO X2, anunţat oficial! Este cel mai ieftin telefon cu ecran 120 Hz şi patru camere foto (Telefoane mobile)

POCO X2, anunţat oficial! Este cel mai ieftin telefon cu ecran 120 Hz şi patru camere foto (Telefoane mobile)
IT & Media
Cel de-al doilea telefon POCO a fost în sfârşit lansat, după aproape doi ani de aşteptare de la originalul POCOPHONE F1. Noul POCO X2 pare să fie un simplu rebranding pentru modelul Redmi K30 4G, cu acelaşi design şi aceleaşi specificaţii hardware, la un preţ extrem de mic pentru ceea ce oferă. Desigur, telefonul debutează momentan în India, după care probabil că va fi lansat şi în restul lumii. Probabil ca preţul să crească puţin odată cu tranziţia în Europa.

POCO X2: un design familiar

Dacă aţi văzut până acum o fotografie cu modelul Redmi K30 de la Xiaomi, singura diferenţă notabilă între acel model şi POCO X2 pare să capacul de pe spate, care acum are doar sigla POCO în locul celei Redmi. În rest, avem acelaşi telefon cu ecran perforat în colţul din dreapta-sus, o cameră foto cu patru senzori pe spate şi software-ul MIUI „la bord”.

Totuşi, telefonul este construit din materiale premium, în ciuda preţului redus. Este vorba despre panouri de sticlă pe ambele părţi, o ramă metalică între ele şi culori atractive, care fac efecte de reflexie în lumină.

POCO X2: specificaţii hardware mid-range premium la preţ mult sub concurenţă

La nivelul configuraţiei hardware, diferenţele minime faţă de Redmi K30 4G. Vorbim despre un smartphone cu procesor Snapdragon 730G, configuraţii cu 6 sau 8 GB RAM şi 64, 128 sau 256 GB stocare. Camerele foto de pe spate sunt într-o configuraţie 64 + 8 + 2 + 2 megapixeli, cu două camere frontale de 20, respectiv 2 megapixeli în decupajul din ecran.

De altfel, ecranul LCD are o rată de împrospătare de 120 Hz, ceva ce nu vedem încă nici pe modelele premium de pe piaţă. La fel de impresionantă este şi capacitatea bateriei, de 4.500 mAh, care poate să fie încărcată la 27W, ceva ce telefoanele din această gamă de preţ nu oferă de obicei.

POCO X2: Preţ şi data de lansare

Disponibilitatea în afara Indiei nu a fost încă confirmată, însă POCOPHONE F1 a fost lansat şi pe plan internaţional, deci există şanse să vedem o lansare şi în Europa în următoarele câteva săptămâni. Alternativ, modelul Redmi K30 ar putea veni în Europa sub brandul Xiaomi, asemeni variantelor K20 şi K20 Pro, care s-au transformat în Xiaomi Mi 9T şi Mi 9T Pro.
www.go4it.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus