Stiri de ultima ora

Pandemia schimbă topul global al producătorilor de telefoane, după 9 ani. Cine a vândut cele mai multe smartphone-uri în ultimul trimestru

Pandemia schimbă topul global al producătorilor de telefoane, după 9 ani. Cine a vândut cele mai multe smartphone-uri în ultimul trimestru
IT & Media
Gigantul chinez Huawei a fost compania care a livrat cele mai multe smartphone-uri la nivel mondial în al doilea trimestru al lui 2020. Este pentru prima dată în ultimii nouă ani când un al producător se situează înaintea Samsung sau Apple din punctul de vedere al vânzărilor, arată un raport al firmei de analiză Canalys. 

Concret, Huawei a livrat 55,8 milioane de telefoane, un număr cu 5% mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut, însă suficient pentru a depăși Samsung, care a vândut 53,7 milioane de smartphone-uri. Pentru sud-coreeni, scăderea este una de 30%, comparativ cu 2019, arată raportul citat.

Un factor important pentru succesul Huawei a fost creșterea accentuată din China, care a simțit o revigorare a economiei după pandemia de coronavirus, în vreme ce în alte regiuni cazurile au explodat din nou.

Restricțiile au afectat vânzările internaționale ale Huawei, însă foarte important este faptul că producătorul a ajuns la un procent de 70% din vânzări doar în China, iar asta se pare că i-a fost de mare folos.

„Rezultatul este unul remarcabil, pe care puțini oameni l-ar fi putut prezice în urmă cu ceva ani. Dacă nu ar fi existat pandemia de covid-19, acest lucru nu s-ar fi întâmplat. Huawei a profitat din plin de redresarea economiei chineze pentru a-și revigora afacerea din segmentul de smartphone-uri”, a declarant Ben Stanton, analist senior la Canalys.

Totuși, situația este cel mai probabil una care nu se va prelungi prea mult, iar documentul arată că pandemia nu va fi de ajuns pentru a susține rezultatul Huawei prea mult timp, pe măsură ce economia își va reveni la nivel mondial.

Raportul mai arată și că Samsung și Apple s-au orientat către vânzarea unor dispozitive mai ieftine pentru a contracara scăderile la nivel global, iar ambele companii vor lansa foarte curând noi telefoane, așa că rămâne de văzut cum va afecta asta evoluția pieței.
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus