Stiri de ultima ora

Oppo lansează primul sistem de calibrare al culorilor de pe smartphone-urile care rulează Android. Cum funcționează - Revista connect Romania

Oppo lansează primul sistem de calibrare al culorilor de pe smartphone-urile care rulează Android. Cum funcționează - Revista connect Romania
IT & Media
OPPO anunță lansarea oficială a noului Sistem Full-path de gestionare a culorilor, care va fi disponibil începând cu anul următor, odată cu lansarea noii serii de smartphone-uri flagship OPPO Find X3.

Acesta este primul sistem de management al culorii care rulează pe platforma Android si care suportă o gamă completă de culori DCI-P3 și o adâncime a culorii de 10 biți pentru captare, stocare și afișare. Acestea oferă o experiență de vizualizare impresionantă datorită reproducerii autentice și precise a culorilor.

Gamă completă de culori DCI-P3, adâncimea de 10 biți și formatul HEIF – Noul sistem full-path de gestionare a culorilor lărgește orizontul reprezentării vizuale

Sistemul full-path de gestionare a culorilor adoptă un algoritm de specificații și hardware superioare pentru a reda culorile atunci când este realizată o fotografie. Inginerii R&D OPPO au dezvoltat aproximativ 20 de algoritmi, inclusiv funcțiile de corectare a distorsiunilor, reducere a zgomotului multi-frame și super-rezoluție perceptuală extremă.

Mai mult, OPPOva dezvolta primele dispozitive care vor integra senzorii de imagine cu funcția Digital Overlap (DOL) HDR mode. Tehnologia DOL-HDR sintetizează diferite condiții de expunere într-o imagine. Astfel, culorile vor fi impresionante chiar și atunci când sursa de lumină provine din spatele subiectului.

Odată ce soluția hardware corectă este găsită, calibrarea devine un factor extrem de important. Procesul de calibrarea ecranului OPPO presupune o acuratețe a culorii de aproximativ 0.4 JNCD în orice scenariu de utilizare.

Setări de culoare personalizate pe telefonul tău Android

În 2018, inginerii de dezvoltare de la OPPO au conștientizat provocările pe care utilizatorii le întâmpină atunci când vine vorba de gestionarea culorilor. Astfel, aceștia au inițiat o cercetare sistematică privind îmbunătățirea culorilor, bazându-se pe nevoia pentru o experiență vizuală superioară.

În acest moment, OPPO colaborează cu Universitatea Zhejiang pentru a găsi soluția optimă în gestionarea culorilor, prin intermediul unor teste realizate asupra unui eșantion de potențiali utilizatori.

Sistemul full-path de gestionare a culorilor va fi disponibil odată cu lansarea seriei de flagship-uri Find X3, în 2021.

The post Oppo lansează primul sistem de calibrare al culorilor de pe smartphone-urile care rulează Android. Cum funcționează appeared first on Revista connect Romania.

www.connect.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus