Stiri de ultima ora

Noul Ministru de Comerț numit de Joe Biden nu rămâne indiferent față de lista neagră pe care se află Huawei. "Voi revedea politica, mă voi consulta cu voi” - Revista connect Romania

Noul Ministru de Comerț numit de Joe Biden nu rămâne indiferent față de lista neagră pe care se află Huawei. Voi revedea politica, mă voi consulta cu voi” - Revista connect Romania
IT & Media
Huawei a fost plasată pe lista neagră a entităților americane de către administrația Trump în mai 2019, acest lucru oprind compania să cumpere componente, software sau licențe pentru tehnologii din SUA.

Întrebată de senatorul Ted Cruz dacă va ține Huawei pe lista neagră, Gina Raimondo, guvernator al Rhode Island și nominalizat ca Ministru al Comerțului, a declarat aceste lucruri: “Voi revedea politica, mă voi consulta cu voi, cu industria, cu aliații și voi face o evaluare a ceea ce este cel mai bine pentru securitatea americană națională și economică.”

Răspunsul sugerează că administrația Biden ia în considerare eliminarea Huawei de pe lista de entități și ia in calcul efectuarea altor modificări în favoarea mărcii chineze, însă nu s-a oferit un răspuns concret, deocamdată.

Huawei a fost supusă unor sancțiuni economice de către SUA, afectând grav capacitatea sa de a procura, proiecta și fabrica componente pentru smartphone-uri.

Cu toate acestea, Gina Raimondo s-a angajat să protejeze rețelele de telecomunicații din SUA de companiile chineze precum Huawei și ZTE. Îmi voi folosi toate uneltele aflate la dispoziție pentru a proteja americanii și rețeaua noastră de interferențe din partea Chinei și orice tip de influență back door.”

The post Noul Ministru de Comerț numit de Joe Biden nu rămâne indiferent față de lista neagră pe care se află Huawei. “Voi revedea politica, mă voi consulta cu voi” appeared first on Revista connect Romania.

www.connect.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus