Stiri de ultima ora

Noua generație de astronauți. NASA recrutează oameni care să exploreze Luna și planeta Marte

Noua generație de astronauți. NASA recrutează oameni care să exploreze Luna și planeta Marte
IT & Media
Pentru prima dată în ultimii patru ani, NASA a început o campanie de recrutare a viitorilor astronauți care își doresc să ajungă pe Lună sau pe Marte. 

Programul vine într-un moment în care agenția spațială americană se pregătește să trimită pe Lună prima femeie, dar și cel de-al doilea echipaj masculin, prin intermediul proiectului Artemis. Acesta este considerat începutul pentru ca, în viitorul apropiat, omenirea să poată face pasul decisiv – atingerea suprafeței planetei Marte.

În acest moment, doar cetățenii americani pot aplica pentru acest program, până pe data de 31 martie. „America este mai aproape ca oricând în istoria de după programul Apollo să ducă astronauți din nou pe Lună. Vom trimite acolo prima femeie, dar și încă un echipaj masculin, până în 2024, și avem nevoie de și mai mulți astronauți care să își dorească să ajungă acolo și, mai departe, chiar pe Marte, Căutăm femei și bărbați talentați, indiferent de background”, a declarat Jim Bridenstine, administrator NASA, precizând că e nevoie ca aceștia să aibă studii superioare într-unul dintre domeniile STEM.

Candidații finali vor fi selectați până la jumătatea lui 2021 și vor începe antrenamentele din postura de nouă generație de astronauți Artemis. În 2015, atunci când NASA a lansat ultimul astfel de apel, au aplicat aproximativ 18.300 de persoane, iar anul acesta au absolvit pregătirea 11 dintre ei, 
www.yoda.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus