Stiri de ultima ora

NASA a dezvăluit primele imagini video și prima înregistrare audio de pe Perseverance, roverul care a aterizat joi pe Marte (VIDEO) |

NASA a dezvăluit primele imagini video și prima înregistrare audio de pe Perseverance, roverul care a aterizat joi pe Marte (VIDEO) |
IT & Media
„Vizionarea ar trebui să devină obligatorie pentru femeile și bărbații tineri care nu numai că vor să exploreze alte lumi și să construiască nave spațiale ce îi vor duce acolo, dar vor și să facă parte din diversele echipe care ating toate obiectivele îndrăznețe în viitorul nostru”, a mai spus el.

Echipa a prezentat, totodată, și prima imagine panoramică surprinsă de Perseverance la locul aterizării.

„Perseverance abia începe și deja a oferit câteva dintre cele mai iconice imagini din istoria explorării spațiale. Reafirmă nivelul remarcabil de inginerie și precizie care este necesar pentru a construi un vehicul și pentru a zbura cu el către Planeta Roșie”, a afirmat Steve Jurczyk, administrator în exercițiu al NASA .

Un microfon de pe rover a surprins și o primă înregistrare audio de pe Marte , înregistrare care practic se rezumă la câteva secunde de briză marțiană și la sunetele pe care le-a scos roverul odată ce a atins suprafața Marte .

Deși microfonul nu a înregistrat „date utilizabile” din coborârea în sine, vestea bună este că a supraviețuit procesului.

Sunetele au fost publicate și pe contul de Twitter al roverului: „Acum că ați văzut Marte , ascultați-o. Luați niște căști și ascultați primele sunete înregistrate de unul dintre microfoanele mele”.

Perseverance, cel mai mare rover NASA care a aterizat vreodată pe Marte , are misiunea de a căuta apă și alte semne de viață. Totodată, va colecta probe de rocă și sol, pe care le va depozita în canistre – acestea vor fi aduse pe Pământ în următorii 10 ani, în cadrul unor misiuni comune americane și europene. În ceea ce privește elicopterul Ingenuity, acesta este un un dispozitiv experimental pe care  NASA  îl va folosi pentru a studia .
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus